|

Kartal'dan taraftara sitem

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de 2-1 yendikleri Gençlerbirliği karşısında, özellikle ikinci yarıdaki üretken oyunları sonucunda kazandıklarını ifade etti. Kartal, taraftarlara da sitem etti.

Aa
00:00 - 25/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 22:49 - 25/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Kartal'dan taraftara sitem
Kartal'dan taraftara sitem

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendiren Kartal, ilk yarıda vasat bir oyun ortaya koyduklarını anlatarak, "Rakibe pozisyon vermedik. İkinci yarıya iyi başladık. gol geldi. Çizgiden dönen, kalecinin kurtardığı, direkten dönen toplar, atamadığımız vesaire.... Rakibe bir pozisyon verdik, gol oldu. İkinci yarı 7-8 net pozisyonumuz var. Bunları değerlendiremedik. Bu akşam önemli bir geceydi, 3 puan aldığımız için futbolcularımı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Taraftarın gösterdiği tepkiye sitem eden Kartal, 20. dakikada taraftarın yaptığı tepkili tezahüratları hak etmediklerini vurgulayarak, şunları söyledi: "Ben bu camianın insanıyım. Yıllarca futbol oynadım, bu kulübe hizmet ettim. Başarılı olduk, iyi günlerimiz oldu, kötü günlerimiz oldu. Oyunun 20. dakikasında kendi stadımızda taraftarlarımızca protesto edilen oyuncularım bunları hak etmiyor. 3 Temmuz sürecini kimse unutmasın. Bu oyuncular geçen sezon ligin şampiyonuydu. Bu sene de şampiyon olmak için hep beraber daha iyi oluyoruz. Bu sene Allah'ın izniyle şampiyon olacağız. Seyircimizin, taraftarlarımızın sabırlı olması lazım. Lig maratonu uzundur. Benim oyuncularım kendi stadında 20. dakikada protestoyu hak etmiyorlar. Ben bu camianın bir evladıyım. Başarılı olmak için buradayım. Hem Fenerbahçeme hem camiama hem de Türk futboluna hizmet etmek için buradayım. Dışarıdan bu kadar saldırı varken, kendi taraftarımızın tepkisiyle karşılaşınca bu beni özellikle bu camianın bir evladı olarak derinden yaralıyor. Taraftarlar oyuncularıma ve bize güvensinler, biz şampiyon olacağız."

İkinci golden sonra futbolcuların kulübeye gelip kendisiyle paylaştığı sevinç anında ne hissettiği sorulan Kartal, oyuncuların kendisine doğru gelmesinin bir mesaj olduğunu kaydederek, "Yani dışarıdan bize, kulübümüze, başkanımıza, oyuncularımıza, benim üzerimden takımımıza bir saldırı var. Bir hoşnutsuzluk var. Sürekli 'Her şey kötü' deniliyor. Bizi sürekli kötülüyorlar. Biz öyle kötü değiliz. Bugün 13 puanımız var. Biz geçen sezonun şampiyonuyuz, bu sezon da Allah'ın izniyle şampiyon olacağız. Hem taraftarlarımızın hem dışarıdan saldırılara karşı oyuncularımın ortaya koyduğu tepki, mesajdır bence. Bunu anlayan anlar."

"Taraftarımız bizim her şeyimiz" diyen Kartal, "Onlara çok teşekkür ediyorum. Bizi desteklesinler, güvensinler, inansınlar, biz gereğini yapacağız. Bu oyuncular aslan gibi, hepsi karakterli, çok zor bulunur. Bu oyunculara da bize de güvensinler. Biz taraftarımız için varız, onların mutlu olması için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam ediyoruz" ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

9 yıl önce
default-profile-img