|

Kovulmadım buradayım!

Galatasaray derbisinde gördüğü kırmızı kartın ardından takımdan gönderileceği iddiaları ortaya atılan Portekizli oyuncu, antrenman öncesi ''Görüldüğü gibi buradayım. Herkes görsün diye de en önde koşuyorum'' serzenişinde bulundu

.
00:00 - 22/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:36 - 22/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Kovulmadım buradayım!
Kovulmadım buradayım!

Fenerbahçe''nin Galatasaray ile oynadığı derbide gördüğü kırmızı kart nedeniyle takımını 10 kişi bırakan ve maçın seyrini değiştiren Bruno Alves, dün yapılan antrenmanda yer aldı. Önceki günkü antrenmana teknik direktör İsmail Kartal'ın izniyle katılmayan Portekizli oyuncu hakkında çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Derbide gördüğü kırmızı kart nedeniyle eleştirilerin hedefi olan ve yönetimin para cezası vereceği Alves''in takım arkadaşlarından ve teknik heyetten özür dilediği, PFDK'nın vereceği cezalar dolduktan sonra yeniden takımdaki yerini alacağı öğrenildi.

Portekizli oyuncuyla ilgili bazı çevrelerin iddia ettiği gibi, sözleşmesinin feshedileceği, takımdan gönderileceği gibi profesyonel anlayıştan uzak söylentilerin asılsız olduğu belirtildi. Alves, dün yapılan idmanda takımla çalışırken, moralinin bozuk olduğu gözlendi. Tecrübeli futbolcu antrenmanda en önde koşmasını, ''Yaptığım hareketten dolayı çok üzgünüm. Herkesten özür diledim. Ama kovulma olayı kesinlikle yok. Görüldüğü gibi buradayım. Burada olduğumu ''herkes görsün'' diye en önde koştum. Ne yapabilirim ki. Burası Türkiye'' sözleriyle açıkladı.

Webo hazır kıta

F.Bahçe''nin golcü oyuncusu Pierre Webo, dünkü antrenmanda çift kale maçta attığı gollerle teknik direktör İsmail Kartal''a ''hazırım'' mesajı verdi. Annesinin vefatındaki o ruh halini üzerinden atan Webo, takımın en dinamik ve en çalışkan ismi olarak dikkat çekti. Kartal da takımdaki gol sıkıntısını çözmek için Pierre Webo''yu G.Birliği maçında en önemli alternatif olarak düşünüyor.

Kartal'dan 2 maçlık uyarı

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, bozulan moralleri düzeltmek adına oyuncularıyla görüşme yaptı. G.Saray karşısında alınan mağlubiyete rağmen özellikle kırmızı kart öncesinde takım performansından memnun olduğunu belirten Kartal, puan kayıplarını telafi edebileceklerini söyledi ve hedef olarak da G.Birliği ve Beşiktaş maçını kazanmaları gerektiğini vurguladı.

Topal savunma!

Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, savunmada sıkıntı yaşıyor. Alves'in yokluğunda Bekir'in cezası sürerken, Egemen'in de sakatlığı devam ediyor. Teknik Direktör İsmail Kartal, Gençlerbirliği karşısında stoper olarak Mehmet Topal-Kadlec ikilisini kullanacak. Kartal'ın 1.5 yıldır kadroya giremeyen, yedek soyunan ve maç eksiği bulunan Serdar''ı yine yedek bekleteceği, defansın göbeğini; Alves derbide kart gördükten sonra yaptığı gibi Mehmet Topal-Kadlec ikilisine teslim edeceği öğrenildi. Milli takımda da stoper oynayan Mehmet Topal'dan boşalan ön libero mevkiinde Meireles ve Emre görev yapacak.

Artık skorlar da ortaya çıkmalı

Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu, FBTV''ye yaptığı açıklamada; taraftarın, her zaman takımın sahadaki itici gücü olduğunun altını çizerken, kazanmayı alışkanlık haline getirecekleri bir döneme gireceklerini söyledi. Sözlerine ilk olarak taraftar desteğinin önemine vurgu yaparak başlayan milli oyuncu, Fenerbahçe''nin camiasıyla ve taraftarıyla çok büyük bir kulüp olduğuna değinen Emre, ''Özellikle bizim gibi geçtiğimiz yıl ligi domine etmiş bir takımın, lige daha iyi başlaması gerekirdi. Skorlar yanımızda olmadı. Artık iyi oyunun yanında skorun da ortaya çıkması gerekiyor. Her oyuncu bundan sonraki süreçte kaybetmenin bize yakışmayacağını biliyor. Taraftarın bu takıma destek çıkması gerekiyor, çünkü sezonun başındayız'' diye konuştu.

''Kafan çok dağınık kendini toparla''

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Emenike ile görüştü. Genç teknik adam, Nijeryalı forvete ''Sen bu ligin en iyi golcüsüsün ve bence Avrupa standartlarında bir oyuncusun. Emenike''nin neler yapabildiğini daha önce gördük. Ama senden beklediğimizi alamıyoruz. Çok dağınıksın, kafan çok dağınık. Artık kendini toparlamak zorundasın. Fenerbahçe''nin sana ihtiyacı var. Yaptığımız testlerde fiziksel olarak hiçbir sorunun olmadığını görüyoruz. Hatta takımın en iyilerinden birisin, ama mental olarak kendini maçlara veremediğini düşünüyorum. Artık kafanı toparla, milli takımdaki problemlerini unut ve sadece Fenerbahçe''ye odaklan'' ifadelerini kullandı.


9 yıl önce