|

Oğuzhan'ın aklı zamda

Beşiktaş'tan bu sezon yıllık 1.4 milyon Euro alan ve ücretini az bulan 24 yaşındaki oyuncu, zam talebini yönetime iletti. Aldığı cevap, “Sezon sonu masaya oturur konuşuruz” oldu. Kafası buna takılı kalan Oğuzhan'ın performansındaki düşüşün perde arkası böylece aralandı

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/12/2016 Salı
Güncelleme: 06:21 - 20/12/2016 Salı
Yeni Şafak

Beşiktaş'ta son dönemde dikkat çeken noktalardan biri, orta sahanın etkili isimleri arasında yer alan Oğuzhan Özyakup'un performansındaki düşüş oldu. Sezona hızlı giren 24 yaşındaki oyuncu, ilk haftada Aytemiz Alanyaspor ile Vodafone Arena'da oynanan maçta ağları havalandırarak takımının sezona galibiyetle girmesinde önemli pay sahibi futbolculardan biri oldu. Ardından 3. haftada oynanan Kardemir Karabükspor karşılaşmasında da sahne alan Oğuzhan, yine golünü atarak takımının skoruna katkı sağladı. O günden bu yana fileleri havalandırmayı unutan oyuncu, sadece 11. haftada deplasmanda oynadıkları Adanaspor maçında 1 kez asist yapabildi. Oyuncunun bu performansının arkasında ise aklının aldığı ücrete takılı olduğu ve zam talebinde bulunmasının yattığı öğrenildi.



ŞAMPİYON OLALIM BAKARIZ


Siyah-beyazlı takımdan bu sezon 1.4 milyon Euro garanti ücret ve 10 bin Euro maç başı alan deneyimli futbolcunun, kendisini takımdaki diğer kimi isimlerle kıyasladığı ve aldığı parayı az bulduğu öğrenildi. Bunun üzerine devre arasında ücretine zam yapılması talebini yönetime iletti. Yönetim ise, Oğuzhan'a verdiği cevapta, "Sezon sonu gelsin bunları masaya oturur konuşuruz. Şampiyon olalım, istediğin farkı sana prim olarak bile verebiliriz. Ancak şu anda böyle devam etmek durumundayız" şeklinde oldu. Bu cevapla hayal kırıklığı yaşayan oyuncunun, yakın çevresine, "Benim kadar katkısı olmayan isimler benden fazla alıyor. Bu durum beni üzüyor. Ancak, Beşiktaş'ta oynamaktan mutluyum, sezon sonunu bekleyeceğim" dediği ancak bu konuya kafasının takıldığı ifade edildi.



Q7'ye yıllık 10 milyon Euro


Çin'in Shanghai Shenhua takımı, Mart 2017'de başlayacak yeni sezon öncesi kadrosuna katmak istediği Quaresma'ya yıllık 10 milyon Euro önerdi. Çin ekibi, siyah-beyazlı kulübe de 20 milyon Euro bonservis teklif etmişti. Beşiktaş Yönetim Kurulu Sözcüsü Metin Albayrak, oyuncuyla ilgili olarak, "Quaresma'nın Beşiktaş'tan ayrılma durumu yok. Yeni sözleşme teklif ettik. Tatile gidip gelecek, inşallah yeni sözleşme imzalayacağız" dedi.


#Beşiktaş
#Oğuzhan Özyakup
7 yıl önce