|

Plansız Galatasaray'ın Londra'da işi zor!

Arsenal, yeni sezonda da beklentilerin altında kalsa da maçın doğal favorisi. 19'uncu Wenger sezonunda, 17 kez Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteriyorlar. Ses getirmek adına ilk hedefleri Şampiyonlar Ligi olacak. G.Saray'ın ise bırakın pratiğe oturmuş olanını, kafada planlanmış bir stratejisi bile yok. Nasıl bir kadro ve stratejinin ortaya çıkacağı net değil.

Alper Tunga Albayrak
00:00 - 1/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:48 - 30/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Plansız Galatasaray'ın Londra'da işi zor!
Plansız Galatasaray'ın Londra'da işi zor!

Gruptaki ilk maçlardan beklediğini alamayan Arsenal ve Galatasaray, Şampiyonlar Ligi yolunda kaderlerini belirleyecek bir maça çıkıyorlar bu akşam. Almanya'da Dortmund'un Arsenal'i iki farkla yenmesi, İngilizler'in de gruptaki hedefinin tıpkı Galatasaray gibi ikincilik olmasına yol açtı.

Grup tam olarak şekillenmedi ama 6. maçlar sonunda bugünkü karşılaşmanın sonucu en belirleyici etkenlerden biri olabilir.

Yeni sezonda bir kez daha beklentilerin altında kalsa da, maçın doğal favorisi Arsenal. 19'uncu Wenger sezonunda 17'inci kez Şampiyonlar Ligi'nden boy gösteriyorlar. 9 sezon tek bir kupa kazanamadıklarında bile övündükleri ilk veri bu. Ses getirmek adına ilk hedefleri, bu sezon da Şampiyonlar Ligi olacak gibi görünüyor.

Maçın favorisini bir yana bıraksak ya da en kötü halini baz alsak bile bu tarafta bir gerçek var: O da Galatasaray.

1 Ekim'de devler arenasında ikinci maçına çıkan Galatasaray'ın bırakın pratiğe oturmuş olanını, kafada planlanmış bir stratejisi bile yok. Ya biz Prandelli'yi başka tanıdık ya da Prandelli en az oyuncular kadar formsuz.

Yap boz konusunda İtalyan hocaların halefi selefini aratmıyor. Bugün de nasıl bir kadro, taktik ve strateji ortaya çıkacağı net değil. Bu yüzden de Gaziantepspor karşısında olduğu gibi motivasyonun seviyesi sarı-kırmızılıların oyununu belirleyecek. Benzer şartlarda geçen sezon Juventus'tan bir puanla dönmüştü Galatasaray. Ama bugün de geçen yıl 3 Ekim'deki Juventus kadar kötü bir Arsenal ve o bir o kadar da şanslı Galatasaray lazım Londra'dan puan kaçırmak için. Şu anki takım görüntüsünde, sıradışı faktörler (günlük performans patlamaları, ekstra motivasyon) ortaya çıkmadıkça Galatasaray'ın işi zor.

G.Saray zor bir rakip

Arsenal Menajeri Arsene Wenger, G.Saray'ın çok deneyimli oyuncuları olduğunu belirtirken, Borussia Dortmund yenilgisi sonrası baskıyı daha fazla hissedeceklerini söyledi. Fransız teknik adam, "İlk maçımızı kazansaydık sahaya daha rahat çıkabilirdik. Bizi çok zor bir maçın beklediğini biliyoruz. Ancak evimizdeki tüm maçları kazanmak istiyoruz. G.Saray üst düzeyde, Türkiye'de dominant bir kulüp" ifadelerini kullandı.

Cesur ve savaşan bir takım

G.Saray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, deneyimli bir takıma karşı oynayacaklarını ve taktiksel olarak dengeli bir futbol ortaya koymaları gerektiğini söyledi. İtalyan hoca, düzenlediği basın toplantısında, "Arsenal karşısında belli bir oyunu olan cesur ve hazır bir takım izleyeceksiniz. Top kaybettiğinde hemen geri almaya çalışan bir takım göreceğinize emin olabilirsiniz. Rakibimizde çok önemli oyuncular eksik. Ama Arsenal'ın kadrosu her zaman birinci sınıf oyuncularla doludur. Biz de büyük bir takım gibi sahaya çıkıp savaşımızı vereceğiz " ifadelerini kullandı.

Aslan'ın zor sınavı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu'na Anderlecht beraberliğiyle başlayan Galatasaray, ikinci maçında bugün İngiltere'nin güçlü ekiplerinden Arsenal'e konuk olacak. Emirates Stadı'ndaki karşılaşma saat 21.45'te başlayacak. 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası final yürüyüşünde Chelsea, Leeds United gibi İngiliz devlerini sahadan boynu bükük gönderen, finalde de bir başka İngiliz Arsenal'e kafa tutarak penaltılar sonrasında UEFA Kupası'nı müzesine götüren G.Saray, bugün yani neredeyse 15 yıl sonra bir İngiliz'e karşı kazanmanın gururunu bir kez daha yaşatmaya çalışacak.

G.SARAY'IN ÖNEMLİ BİR EKSİĞİ YOK

Arsenal, ilk maçında B.Dortmund'a deplasmanda 2-0 mağlup oldu. Sarı-kırmızılı takımda bugünkü maç öncesi önemli bir eksik bulunmuyor. Her maçta farklı on bir sahaya sürerek sürprizlere imza atan teknik direktör Cesare Prandelli'nin Arsenal maçında bir başka sürprizinin Pandev olması bekleniyor. Arsenal'de ise sakatlıkları bulunan Ramsey, Giroud, Walcott ve Arteta forma giymeyecek.


9 yıl önce