|

Şike Davası'nda Fener'e İsviçre'den kötü haber

Fenerbahçe Kulübü'ne İsviçre Federal Mahkemesi'nden olumsuz haber geldi. Sarı-lacivertli kulüp, 11 Nisan 2014'te Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) kararına karşı yapılan itirazın, İsviçre Federal Mahkemesi tarafından 16 Ekim 2014 tarihli karar ile reddedildiğini ve işbu kararın kulübe bugün tebliğ edildiğini açıkladı.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 23/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 20:32 - 23/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Şike Davası'nda Fener'e İsviçre'den kötü haber
Şike Davası'nda Fener'e İsviçre'den kötü haber

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İsviçre Federal Mahkemesi'nin kararla ilgili yapacağı açıklamalara karşı ayrıntılı bir değerlendirmeyi kamuoyuyla paylaşacağımızı bildirmekle birlikte; Türkiye'de hala tartışılan bir döneme ait hukuk dışı yargılama ve kararlarına dayanılarak alınmış bu kararlara karşı, kulübümüzün, yeniden yargılama sürecinin sona ermesini müteakiben her türlü ceza-i ve tazminat haklarını kullanmak yolundaki kararlılığını ve bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğini tüm kamuoyuna deklare ederiz."

11 Nisan'daki CAS kararı

CAS'ın 11 Nisan'daki gerekçeli kararında, 575, 576 ve 577. madde; standart bir şike cezasının 2 yıl men ile cezalandırılması gerektiği, Fenerbahçe yöneticilerin başlattığı şike girişimlerinin ise daha önceki davalara oranla daha ciddi olduğu vurgulandı. Yöneticilerin 4 maçta şike teşebbüsünde bulunduğu ve birden fazla yöneticinin şikeye teşebbüse karıştığı gerekçesiyle standart cezanın yukarısında bir yaptırım uygulanması gerektiği belirtildi. Ancak UEFA'nın, Tahkim Kurulu kararına 'ceza artırımı' yönünde bir itirazı olmaması ve Tahkim'in kararından daha fazla bir ceza verilemeyaceği sebebiyle 2 yılın onandığı açıklandı.

9 yıl önce