|

10 milyon Türk interneti okeye dönüyor

25 ülkede bilişim okuryazarlığı konusunda yapılan araştırmada Türkiye'nin son sırada yer aldığı ortaya çıktı Buna karşın Türkiye'deki dijital oyuncu sayısının 20 milyona ulaştığı ve 10 milyon kişinin de internette düzenli okey oynadığı tespit edildi.

Cihan
00:00 - 11/01/2013 Cuma
Güncelleme: 15:00 - 11/01/2013 Cuma
Yeni Şafak
10 milyon Türk interneti  okeye dönüyor
10 milyon Türk interneti okeye dönüyor

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi'nin konuğu olan Necdet Ünüvar, Komisyonun 3 aylık çalışma sonucu hazırladığı, 157 öneriden oluşan 1150 sayfalık raporu, 10 gün önce TBMM Başkanlığı'na sunduğunu dile getirdi. Türkiye'de bilişim sektöründe büyük gelişme yaşandığını , ancak kuşaklar arasında büyük farklılıklar bulunduğunu anlatan Ünüvar, Avrupa'daki 25 ülkede bilişim okuryazarlığı konusunda 2011 yılında yapılan araştırmada, Türkiye'nin son sırada yer aldığını açıkladı.

Buna karşın bilgisayar oyunlarının Türkiye'de de oldukça yaygınlaştığını vurgulayan Ünüvar, "Bilişim okuryazarlığında Avrupa'da sonuncuyuz ama 20 milyon dijital oyuncumuz var. 10 milyon kişi de internette düzenli okey oynuyor. Bir zamanlar home office çalışmayı küçümsüyorduk. Ama artık insanlar evlerinde çalışıyor, oyunlar üzerine yazılımlar üretiyor, yattıkları yerden milyar dolarlara ulaşan rakamlarda paralar kazanıyorlar. Zamanında bilişime yatırım yapan ülkelerde bugün karşılığını alıyor. Kore'nin milli geliri 1960'da Türkiye'nin yarısıydı. Şimdi sadece Samsung'un cirosu Türkiye'nin toplam gelirinden fazla.' dedi.

Bilişimin giderek insan hayatında daha fazla yer aldığını kaydeden Ünüvar, işadamlarına bu alanda yatırım yapmalarını önerdi.


11 yıl önce