|

100 dolarlık 'Android One'dan kötü haber!

Google'ın 100 dolarlık "süper ucuz" Android One'ını bekleyenlere ilk kötü haber geldi!

.
00:00 - 22/07/2014 Salı
Güncelleme: 10:55 - 22/07/2014 Salı
Yeni Şafak
100 dolarlık 'Android One'dan kötü haber!
100 dolarlık 'Android One'dan kötü haber!

Android için büyük önem taşıyan etkinliklerden birisi, tabii ki I/O Konferansı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen konferansta, Google sadece Android L modelinden bahsetmekle kalmamış, aynı zamanda Android One isimli, gelişmekte olan ülkeleri hedefleyen ve yakın zamanda piyasada olacağı ön görülen 100 dolarlık bir cihazı da gün yüzüne çıkarmıştı.

Chip.comun haberine göre, Konferans esnasında Google, yeni ürünün en geç 2014 yılının sonbahar döneminde satışa çıkacağını beyan etmişti ama Economic Times'dan gelen bir rapora göre Google'ın bu cihazı piyasaya sürmesi kış aylarından önce imkansız. Öyle görünüyor ki Google 100 dolar segmentindeki telefonu için büyük efor sarf ediyor ve bu cihazı özellikle gelişmekte olan ülkelerde satmanın peşinde ki şimdiden Hindistan'da Android One için birbirinden farklı reklam kampanyası başlamış durumda.

Pek tabi bu yeni cihazın en çok merak edilen yönü özellikleri ama henüz konu hakkında hiçbir bilgi verilmedi. Yine de cihazın Micromax tarafından üretilmesi ve Google I/O'da dile getirilen 4.5 inç'lik ekrana sahip, çift SIM destekli, SD slot'lu ve FM Radio gibi özelliklere sahip olması bekleniyor.

10 yıl önce