|

1000 Megabit interneti sadece biz verebiliyoruz

Türkiye'nin dünyada 1000 Megabit hızında interneti evlere kadar veren ilk 5 ülkeden biri olmasının gurur verici olduğunu belirten Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, "Bu ayrıcalıklı hizmeti tüm hanelere ulaştırmak için sabırsızlanıyoruz ve yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" dedi.

Melih Bayram Dede
00:00 - 25/06/2012 Pazartesi
Güncelleme: 01:49 - 25/06/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
1000 Megabit interneti sadece biz verebiliyoruz
1000 Megabit interneti sadece biz verebiliyoruz

İnternet kullanıcılarına, 1000 Megabit hızının, online oyunlardan veri indirmeye kadar pek çok alandaki internet uygulamalarında yarattığı farkı görmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan "Fiber İnternet Deneyim Odası"nın açılışında bilgi veren Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, Türkiye'de evlere kadar 1000 Megabit fiber interneti götüren ilk ve tek operatörün Turkcell Superonline olduğunu hatırlatarak "Turkcell Superonline olarak yıllar önce başlattığımız fiber optik yatırımlarımız bugün dünyanın önde gelen operatörlerine örnek teşkil ediyor. Hali hazırda veri iletiminde teknolojinin geldiği son nokta olarak tanımlanan "fiber optik" üzerine önümüzdeki yıllarda da yeni bir teknolojinin gelmesi beklenmiyor. " dedi.

1.4 MİLYAR YATIRIM YAPTIK

Erkan: "2008 yılından bu yana yaptığımız 1.4 milyar TL'lik yatırımla 1.1 milyon haneye 1000 Megabit fiber internet verebilecek 30 km'lik bir fiber ağ kurduk. Tamamen kendimizin kurduğu bu altyapıyı tüm illerimize ulaştırmak için yatırımlarımıza devam ediyoruz. Dünyada pek çok gelişmiş ülkenin hayal bile edemediği bir hız olan 1000 Megabiti biz İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerimizin yanı sıra Kocaeli, Bursa, Adana, Gaziantep, Mersin, Samsun ve Antalya olmak üzere 10 ilimizde kullanıcılarımızın hizmetine sunuyoruz." dedi. Turkcell Superonline'nın sunduğu saniyede 1000 Mb internet hızıyla saniyeler içinde onlarca müzik albümü indirmenin, gerçekçi hızlarda kesintisiz online oyunlar oynamanın, donma-kopma olmadan video izlemenin, görüntülü konuşma yapmanın artık hayal olmadığını belirten Murat Erkan sözlerine şöyle devam etti:

10 BİN MEGABİT DE GELECEK

"Fiber optik teknolojisi ve onun sağladığı 1000 Megabit hatta 10 bin Megabit internet hızları sayesinde, dünyada sadece bilgi akışı, içeriğe ulaşma gibi alanlarda değil günlük yaşamın hemen her alanında bir devrim yaşanacak. İnsanların iş yapış şekillerinden pazarlama yöntemlerine, eğlence anlayışlarından alışveriş tercihlerine kadar pek çok alanda yaşanacak bu değişim, bölgelerin ekonomilerine de doğrudan etki eder hale gelecek. Bu nedenle, Turkcell Superonline olarak bizim yatırımlarımız sayesinde, Türkiye'nin dünyada 1000 Megabit hızında interneti evlere kadar veren ilk 5 ülkeden biri olması gurur verici. Bu ayrıcalıklı hizmeti tüm hanelere ulaştırmak için sabırsızlanıyoruz ve yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz."



12 yıl önce