|

17 firmadan yerli telefon hamlesi

TÜBİTAK, yerli akıllı telefon üretecek firmalara 5 milyon liraya kadar destek vereceğini açıkladı ve 17 yerli firma kolları sıvadı.

Aa
00:00 - 14/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 12:09 - 14/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
17 firmadan yerli telefon hamlesi
17 firmadan yerli telefon hamlesi

TÜBİTAK, ithalatın önemli bir bölümünü oluşturan akıllı telefonları yerlileştirmek için teşvik hareketini başlattı. Proje başına 5 milyon liraya kadar destek verileceğini duyuran TÜBİTAK, dört farklı alanda başvuru aldı.

5 milyon lira teşvik almak isteyen firmalar dört kategoriden birini seçebiliyor. Bunlar, ''engelliler için insan-makine etkileşimine dayalı çözümler'', ''özelleştirilmiş akıllı mobil cihazlar'', ''akıllı mobil cihazlara yönelik donanım ve yazılım güvenlik çözümleri ve son olarak ''akıllı mobil cihaz kullanımını destekleyen bileşenler'' şeklinde sıralanıyor.

17 yerli firma, bu dört farklı kategoride toplam 15 proje geliştirdi ve TÜBİTAK''a sundu. Toplam bütçesi 32 milyon 623 bin lira olan bu projeler değerlendirilecek ve kabul edilenler teşvik alacak.

TÜBİTAK, akıllı telefonların yanı sıra, kamera, algılayıcı, dokunmatik ekran, 3G/4G modem, akıllı aksesuar gibi mobil cihaz bileşenlerini de destekleyecek.

10 yıl önce