|

200 milyon liralık oyun oynuyoruz

Sony, PS Vita'yı tüm dünyada Vodafone ile birlikte satışa sunmaya başladı. Sony Eurasia A.Ş. Genel Müdürü Mohsen Noohi, konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında, "2011'de 200 milyon TL olan Türkiye oyun pazarı, pazarın yüzde 83 payla tartışmasız lideri Sony'nin öncülüğünde, 2015'te 1 milyar TL büyüklüğe ulaşacak” dedi

Melih Bayram Dede
00:00 - 25/02/2012 Cumartesi
Güncelleme: 23:24 - 24/02/2012 Cuma
Yeni Şafak
200 milyon liralık oyun oynuyoruz
200 milyon liralık oyun oynuyoruz

Sony, yeni taşınabilir oyun konsolu PlayStation Vita'yı (PS Vita) Avrupa, Amerika ve Orta Doğu bölgelerinde eş zamanlı olarak Türkiye'de satışa sundu. PS Vita'nın Türkiye'de satışa sunulmasıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Sony Eurasia A.Ş. Genel Müdürü Mohsen Noohi, "2011'de 200 milyon TL olan Türkiye oyun pazarının yüzde 83 payla tartışmasız lideri Sony. Bizim öncülüğümüznde, 2015'te oyun pazarı büyüklüğü 1 milyar TL büyüklüğe ulaşacak. 230 bin kişi PlayStation ağına kayıtlı ve bu sayı her geçen gün büyümekte. Her gün yeni PlayStation kafeler kuruluyor” dedi. Noohi, “Teknoloji sayesinde insanlar sevdikleriyle iletişim kuruyor. Teknoloji, oyun oynamayı gençliğin bir parçası haline getirdi. İnsanlar artık saatlerde oyun oynuyorlar. PlayStation burada önemli bir rol oynadı ve oyun sektörünü değiştirdi. PS Vita'yı tüm dünyada Vodafone ile birlikte satışa sunuyoruz. Vodafone bizim için iyi bir ortak” şeklinde konuştu.

NÜFUSUN YÜZDE 80'İ ONLINE

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ise, “Sony ile yaptığımız işbirliği eğlenceye mobilite katacak. Dünyada nüfusun yaklaşık yüzde 80'i birbirleriyle her an mobil bağlantı sayesinde iletişim kurabiliyor. Bu yeni mobil gerçeklik tüketim alışkanlıklarımızı değiştiriyor. Mobil cihazlar eğlencede finansa kadar farklı alanlarda hayatımızı değiştiriyor. Sony, yeni ürünü Vita'yı piyasaya sunmaya karar verdi ve 3G iletişim ortağı olarak da Vodafone'u tercih etti. PlayStation Vita kullanıcıları, Vodafone sayesinde dünyanın her yerinden iletişim kurabilecekler. Bu iş ortaklığını dünyaya aynı anda Türkiye'de de sunmaktan gurur duyuyorum” dedi.


Sosyal ağlar da Vita'da

PlayStation Vita'nın oyunun ötesine bazı avantajlar da sunduğunu belirten Sony Eurasia A.Ş. Kişisel Eğlence Ürün Grup Müdürü Murat Gebeceli de toplantıda şu bilgileri verdi: “PlayStation tarafından geliştirilen Near adlı uygulamayla, Vita kullanıcıları yakın çevrelerinde PlayStation Vita ile oyun oynayanları görebiliyorlar. 3G ile internete bağlı kaldığı içinde, PlayStation kullanıcıları Group Message ve Friends uygulamarıyla sürekli birbirleriyle haberleşebiliyorlar. LiveTweet, Facebook, Skype, FourSquare ve Flickr uygulamaları da PlayStation Vita'da kullanılabiliyor.”


3G'li ve WiFi'li iki seçenek sunuyor

Sony PlayStation Vita, 22 Şubat'ta satışa çıktığını hatırlatan Sony Eurasia A.Ş. PlayStation Ürün Müdürü Mustafa Yiğit ise ürünün WiFi+3G ve WiFi özelliği olan iki farklı seçeneği olduğunu söyledi. PlayStation Vita'nın 3G versiyonu 959 TL, WiFi versiyonu ise 799 TL'den satışa sunuldu. Üründe 5 inç çoklu dokunmatik OLED ekran, PlayStation oyun tuşları, çift analog kontrol, arka ve ön kamera, hareket sensörleri bulunuyor. Dokunmatik ekranı yanı sıra üründe arka yüzey de dokunmatik olarak tasarlanmış. Oyunlar bu sayede arka yüzeye dokunarak da oynanabiliyor. İlk etapta PlayStation Vita'ya özel 7 farklı oyun Türkiye'ye getirildi. PlayStation Store'un PlayStation Vita Store'u var. Kullanıcılar uygulamaları buradan indirebiliyor. Oyun severler, Sony PlayStation Vita ile süper internet keyfini 4,5 TL'den başlayan fiyatlarla Vodafone 3G hızında yaşayacak. Sony PlayStation Vita, Vodafone'un çok özel 3G avantajlarıyla gelecek. Vodafone Cep Merkezlerinden PlayStation Vita'yı veya data paketini satın alan oyun severlere 95 TL değerindeki “WipeOut 2048” oyunu hediye olarak verilecek.




12 yıl önce