|

2014 TÜBİTAK ödülleri açıklandı

2014 yılı TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri sahipleri belli oldu. TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından 2014 yılında 3 Bilim Ödülü, 2 Özel Ödül ve 14 Teşvik Ödülü verilmesine karar verildi. Bu yıl TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü verilmedi. Ödüller, her sene olduğu gibi bu yıl da TÜBİTAK''ın kuruluş yıldönümünde açıklandı.

İha
00:00 - 24/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:20 - 24/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
2014 TÜBİTAK ödülleri açıklandı
2014 TÜBİTAK ödülleri açıklandı

Bilim Ödülü''ne mühendislik bilimlerinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi''nden Prof. Dr. Timur Doğu, sağlık bilimlerinde Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi''nden Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur ve sosyal bilimlerde Koç Üniversitesi''nden Prof. Dr. Zeynep Aycan; Özel Ödüle ise temel bilimler alanında Utah Üniversitesi''nden Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu ve sağlık bilimleri alanında Illinois Üniversitesi''nden Prof. Dr. Hayat Önyüksel layık görüldü.

Bilim Ödülü, ülkemizde yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş, hayattaki bilim insanlarına veriliyor ve 2014 yılı ödül miktarı 50 bin TL, altın plaket ve ödül beratından oluşuyor. Bilim Ödülü sahiplerine ayrıca araştırma desteği de veriliyor.

Bilim Ödülü eşdeğeri olarak oluşturulmuş bulunan Özel Ödül, yurtdışında yaptığı çalışmalarıyla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hayattaki bilim insanlarına veriliyor. Özel Ödül için 2014 yılı ödül miktarı 50 bin TL, altın plaket ve ödül beratından oluşuyor.

Teşvik Ödülü ise, yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş hayattaki bilim insanlarına veriliyor. Teşvik Ödülü için 2014 yılı ödül miktarı 20 bin TL, gümüş plaket ve ödül beratından oluşuyor.

10 yıl önce