|

2014'te neler olacak?

Teknolojide şaşırtan gelişmeler peş peşe yaşanırken Xerox, 2014'te trend olacak teknoloji, uygulama ve yaklaşımları açıkladı. 2014 yılında gündem oluşturması beklenen gelişmeler arasında, 3D baskı, bulut bilişim, sanal gerçeklik, giyilebilir teknolojiler, teknolojik implantlar, büyük veri analitiği, interaktif eğlence sistemleri var

Melih Bayram Dede
00:00 - 30/12/2013 Pazartesi
Güncelleme: 22:05 - 29/12/2013 Pazar
Yeni Şafak
2014'te neler olacak?
2014'te neler olacak?
1- Giyilebilir teknolojiler ve sanal gerçeklik:

Giyilebilir teknolojilerle ilgili gelişmeleri 2014'te daha çok duyacağız. Kendileri gelmeden haberleri sıkça gelen bu teknolojilerden en bilineni Google Glass ve iWatch gibi ürünlerle ilgili yeni duyurular bizi bekliyor.

2- 3D Baskı:
3D baskı, ününü 2014 yılında devam ettirecek. 3D baskı, prototipleme kolaylığı sağlıyor ve yeni bir teknoloji olarak kendini geliştirmeye devam ediyor. 3-D baskı endüstrisinin 2015 yılında 4 milyar dolar, 2017 yılında 6 milyar dolar, 2021 yılında ise 10.8 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
3- Implant Cihazlar:
Kalp pilleri, platin kalça, omurga vidaları ve yapay diskler gibi implant ürün teknolojilerinin 2014 yılında insan sağlığına olumlu katkıları olacak. Vücuttaki iltihabı hafifleyecek, ağrıları giderecek, doku yenilenmesi sağlayacak implantlar gündemde.
4- Ev-oyun eğlence sistemleri:
Teknolojinin eğlence yaşamımıza sunduğu ürünler 2014 yılında da popülerliğini sürdürecek. Yeni çıkan Sony PlayStation 4 ve Microsoft Xbox One gibi oyun konsolları 2014 yılında yoğun ilgi görecek. Sanal gerçeklikle birleşen, daha gerçekçi, interaktif hale gelen ev sistemler yaygınlaşacak.
5- Bulutla entegre çalışan cihazlar:
Bulut bilişim uygulamaları kullanım alanlarını ve hacimlerini arttıracak. Masaüstü, dizüstü bilgisayar, akıllı telefon, tablet gibi cihazların, bulut bilişim ile çalışma sistemlerine entegre olma süreci 2014 yılında giderek yaygınlaşacak.
6- Büyük veri analitiği:
Mobil cihazlar ve sosyal medya uygulamaları yaklaşık 4 milyar insan tarafından kullanılıyor. İnternet ve sosyal ağlarda paylaşılan içeriğin analiz edilerek, bilimsel araştırma ve pazar araştırmaları gibi alanda kullanılması yaygınlaşacak. Marka imajını izlemek için sosyal medya analizleri kaçınılmaz olacak.
7- Yeni içerik servisleri:
Her zaman önemini koruyan içerik servisleri, internet ile zamandan ve mekandan bağımsız hale geldi. Her platform ve yayın formatıyla uyumlu hale gelecek içerik servisleri, birbirinden farklı uygulamalar üzerinden sorunsuz takip edilebilecek.
8- Küçük ama çok işlevli mobil uygulamalar:
JavaScript ile başlayan mobil uygulama performansının, 2014 içinde, HTML5 ve geliştirilecek uygulamalarla artması bekleniyor. Her mobil cihaz sahibini mutlaka bir yerden yakalayan mobil uygulamalar, ses, görüntü ve boyut gelişmeleriyle 2014'ün vazgeçilmezleri olacak.

10 yıl önce