|

2014''te nick gençlerin trendi olacak

Gizlilik ve güvenlik endişelerinin artması, 2014''te internet kullanıcılarının sosyal ağlarda sahte veya takma isimler kullanma tercihlerinin artmasına neden olacak. Bu trendin öncülüğünü ise 13 ile 19 yaş arasındaki gençler yapacak

Melih Bayram Dede
00:00 - 2/12/2013 Pazartesi
Güncelleme: 21:58 - 1/12/2013 Pazar
Yeni Şafak
2014''te nick gençlerin trendi olacak
2014''te nick gençlerin trendi olacak

Symantec Güvenlik Çözüm Merkezi''nden Kevin Haley, 2014 yılı tahminlerini açıkladı. Haley''e göre, önümüzdeki sene internet kullanıcıları kişisel bilgilerini korumak için daha aktif adımlar atmaya başlayacak. Siber dolandırıcılar ve veri toplayıcılar, hiçbir sosyal ağı göz ardı etmeyerek etkinliklerini sürdürecek. Makinelerin internet üzerinden birbiriyle haberleştiği ''Nesnelerin İnterneti'', ''Güvenlik Açıklarının İnterneti'' haline gelecek. Bir başka deyişle, birbiriyle konuşan makineler güvenlik riskleri konusunda başı çekecek. Haley''in 2014''e ilişkin bir başka öngörüsü ise, kullanıcıların mobil uygulamalara sonsuz güveni. Haley, bu durumun 2014 yılının en büyük yanılgısı olacağı tahmininde bulunuyor.

1- GİZLENME ÇABALARI ARTIYOR

2014''te kullanıcılar kişisel bilgilerini korumak için daha aktif adımlar atmaya başlayacak. 2014''ten sonra aldığımız klasik tedbirlerin gerçekten bir gizlilik koruması sağlayıp sağlamadığını tartışıyor olacağız. Sosyal ağlarda kullanıcıların gizliliklerini korumak için sahte veya takma isimler kullanmaya başladıklarını da görmeye başlayacağız. Peki, bunun öncüsü kim olacak dersiniz? 13 ile 19 yaşları arasındaki gençler. Onlar gerçekten de gizlilik konusuna önem veriyorlar.

2- SİBER HIRSIZLAR DURMAYACAK

Siber dolandırıcılar ve bilgi hırsızları ne kadar ''niş'' veya ''az popüler'' olursa olsun hiçbir sosyal ağı göz ardı etmeden bilgilerinizi ele geçirmeye ve zarar vermeye devam edecek. Önlem için keşfettiği yeni sitelerde sadece kendilerinin ve arkadaşlarının olduğunu düşünen ve güvende olduklarını sanan kullanıcılar yalnız olmadıklarını çok geçmeden fark edecekler. Dikkatli olun; eğer bir şey kulağa doğru olamayacak kadar güzel geliyorsa, çok büyük ihtimalle sahtedir.

3- KONUŞAN MAKİNELER RİSKLİ

İnternete bağlı milyonlarca cihaz saldırganları mıknatıs gibi çekecek. Şimdiden akıllı televizyonlar, medikal cihazlar ve güvenlik kameralarına yönelik saldırılar tespit edildi. Şimdiye kadar bebek monitörlerine yapılan saldırılara ve İsrail''de bir takım saldırganların büyük bir tüneldeki güvenlik kameraları aracılığıyla bilgisayar sistemlerine ulaşarak trafiği kapattırdıklarına tanık olduk. 2014''te şimdiye kadar hiç görmediğimiz ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalacağız.

4- BAŞUCUMUZDAKİ TEHLİKE

Kullanıcıların mobil uygulamalara sonsuz güveni 2014 yılının en büyük yanılgısı olacak. İnsanlar (genelde) güvendikleri şeylerle uyurlar, dolayısıyla kullanıcıların %48''inin akıllı telefonlarıyla uyumaları ve güvenliklerine dair yanlış bir algıya sahip olmaları şaşırtıcı değil. Komodinimizde, çantamızda ya da cebimizde duran cihazlarımıza güvenmemeyi, onlardan şüphe etmeyi erteliyoruz. Kötü adamlar 2014 yılında bu büyük güvenden kesinlikle faydalanacaklar.


10 yıl önce