|

2023 hedefine sadece bilişimle gidebiliriz

Kamu Kampı Türkiye 2012 etkinliğinde Dijital Türkiye Platformu adına konuşan TBD Başkanı Turhan Menteş, Türkiye'nin 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisine girebilmesini sağlayacak tek alanın bilişim sektörü olduğunu söyledi.

Melih Bayram Dede
00:00 - 26/12/2011 Pazartesi
Güncelleme: 22:03 - 25/12/2011 Pazar
Yeni Şafak
2023 hedefine sadece bilişimle gidebiliriz
2023 hedefine sadece bilişimle gidebiliriz

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte özel sektörün dışında kamunun dijital dünyadaki durumunu ortaya koymak ve bu yöndeki çalışmalara katkı sunmak için Ankara'da “Kamu Kampı 2.0” adlı program gerçekleştirildi. Türkiye Bilişim Derneği ve Dijital Türkiye Platformu'nun desteği ve Microsoft Türkiye işbirliğiyle düzenlenen “Kamu Kampı 2.0” etkinliğinin açılışında konuşan yürütme kurulu başkanı Erdem Erkul, TBD çalışma gruplarından Kamu Bilgi İşlem Merkezleri Yöneticileri Birliği'nin (Kamu-BİB) koordinasyonuyla düzenlenen “Kamu Kampı Türkiye” etkinliği sayesinde bilgi ve tecrübe paylaşımının yanı sıra teknolojinin kamu yönetişiminde gelişen ve değişen rolünü incelenmesininni hedeflendiğini söyledi.

2023 HEDEFİNE ULAŞMAK İÇİN

“İnsanları, Verileri ve Fikirleri Birleştirme” temasıyla gerçekleştirilen Kamu Kampı Türkiye 2012'de Dijital Türkiye Platformu adına da konuşan TBD Başkanı Turhan Menteş ise, Türkiye'de bilişim sektörünün gelişimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Menteş, Türkiye'nin 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisine girebilmesini sağlayacak tek alanın bilişim sektörü olduğunu vurgulayıp bilişime yatırım yapılması gerektiğinin altını çizdi. Dünyada Brezilya, Almanya, İskoçya, Kanada gibi ülkelerde yapılan ve Türkiye'de ilk kez düzenlenip kamu ve sosyal medya işbirliğinin masaya yatırıldığı toplantıya, kamu kurumları, özel sektör kuruluşları, STK'lar, üniversite ve yerel yönetimler gibi paydaşlar katıldı.

MICROSOFT DESTEĞİ SÜRECEK

Microsoft WW Kamu Sektörü Müdürü Rodrigo Becerra Mizuno, Microsoft tarafından desteklenen benzer etkinliklerin dünyanın pek çok noktasında yapıldığını belirterek teknolojinin kamu üzerinde yarattığı etkiler nedeniyle artık Kamu 2.0 kavramının konuşulmaya başlandığına dikkat çekti. Dünyada e-devlet konusunda yepyeni bir paradigmaya yelken açıldığını ifade eden Microsoft Türkiye Ulusal Teknoloji Politikaları Yöneticisi Dr. Buğra Karabey ise, “Microsoft Türkiye olarak toplumsal sorumluluk bilinci ve kurumsal vatandaş kimliği ile Türkiye'nin gelişimine, bilişim okuryazarlığının artışına ve bilişimi iş olarak kullanabilecek girişimcilere katkı sağlayacak çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz” dedi.


İşte Türkiye'nin Bilişim Yıldızları

Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması 2011_de dereceye girenler Kadir Has Üniversitesi'nde gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldı. 12 ayrı kategoride 30 ödülün dağıtıldığı yarışmada Türkiye'nin Bilişim Yıldızları'nı alanında uzman 29 jüri üyesi belirledi. Jüri değerlendirmesi yanı sıra halk oylaması da değerlendirmeye katıldı. Diğer kategorilerde aşağıdaki web siteleri ödüle layık görüldü.


Ödül alan projeler
E-BLOG
E-ÇEVRE

E-EĞİTİM

E-GENÇ

E-HİZMET

E-İLETİŞİM

E-İNNOVASYON/E-GİRİŞİMCİLİK

E-KADIN

E-MEDYA

E-OYUN

E-SANAT/E-DİZAYN

E-TİCARET

EN İYİ WEB SİTESİ


***




12 yıl önce