|

22. Kış Olimpiyat Oyunları'na özel Doodle

Google'ın ana sayfasında "doodle" olarak adlandırılan özel tasarımlı logoda, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen 22. Kış Olimpiyatları Oyunları dolayısıyla farklı spor dallarına ait animasyona ve olimpiyat ilkelerine yer veriliyor.

Aa
00:00 - 7/02/2014 Cuma
Güncelleme: 10:53 - 7/02/2014 Cuma
Yeni Şafak
22. Kış Olimpiyat Oyunları'na özel Doodle
22. Kış Olimpiyat Oyunları'na özel Doodle

Soçi Olimpiyat Parkı'ndaki Fisht Olimpiyat Stadı'nda bugün gerçekleştirilecek açılış töreniyle startı verilecek oyunlar, 23 Şubat Pazar gününe kadar sürecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı açılış töreninde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yanı sıra çok sayıda katılımcı ülkenin başbakanları ve cumhurbaşkanları da yer alacak.

Sahildeki olimpiyat parkında Bolshoy Ice Dome, Shayba Arena, Iceberg Paten Sarayı, Ice Cube Curling Merkezi'nde, dağ kümesinde de RuSki Gorki Kayakla Atlama Merkezi, Laura Kayaklı Koşu ve Biatlon Merkezi, Rosa Khutor Alp Disiplini Kayak Merkezi, Rosa Khutor Extreme Park ve Sanki Sliding Center, 7 dalda 15 kış sporunda madalya mücadelelerini sahne olacak.

Sahil kümesinde artistik buz pateni, sürat pateni ve kısa mesafe sürat pateni ile buz hokeyi ve curling, dağdaki olimpiyat alanında ise kayakla atlama, kuzey kombine, biatlon, kayaklı koşu, Alp disiplini, serbest stil kayak, snowboard, bobsled, skeleton ve luge branşlarında mücadeleler yapılacak. Oyunlarda 12 yeni disiplinde yarışmalar ilk kez gerçekleştirilecek.

Tarihin en pahalı kış oyunları olarak dikkati çeken Soçi 2014 için 50 milyar dolar harcandı.

Toplam 2 bin 874 sporcunun katılacağı oyunlar, bugüne kadar gerçekleştirilen en geniş katılımlı organizasyon olacak.

"Doodle" uygulamaları, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere, bu platformda yer vererek dikkati çekmeyi amaçlıyor.

İnternet kullanıcıları, bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye ve konuya özel, daha ayrıntılı bilgilere erişebiliyor.

10 yıl önce