|

22 Nisan Dünya Günü doodle oldu

Google 22 Nisan Dünya Günü'ne özel doodle hazırladı. Peki 22 Nisan Dünya Günü ne anlama geliyor.

.
00:00 - 22/04/2013 Pazartesi
Güncelleme: 10:10 - 22/04/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
22 Nisan Dünya Günü doodle oldu
22 Nisan Dünya Günü doodle oldu

Google 22 Nisan Dünya Günü'nü unutmadı. 22 Nisan Dünya Günü için animasyonlu bir doodle hazırlayan doodle yine şık ve ilgi çekici bir tasarıma imza attı.

Bugün Google'ın sayfasına girenler karşılarına animasyonlu 22 Nisan Dünya Günü doodle'ı ile karşılaştı. Doodle'da yer alan play butonuna basanlar gün batımını ve gün doğumunu gördü. Dünya Günü'ne özel doğa ve temiz su temalı doodle büyük ilgi görürken akıllara "Nedir bu 22 Nisan Dünya Günü" diye sordurttu.

22 Nisan Dünya Günü , ilk olarak San Francisco'da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında John McConnell tarafından dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir özel gün düzenlenmesi fikri ile ortaya çıktı.

John McConnell, Dünya Günü kutlamaları için tarih olarak ekinoks (gece ve gündüzün eşit olduğu) zamanı yani 21 Mart'ı önermişti. Daha sonra ise çevre sorunlarına büyük bir kamuoyu ile tepki gösteren ilk hareket, Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson'un desteği ile ve Denis Hayes'in organizatörlüğünde 22 Nisan 1970 günü ilk Dünya Günü kutlamaları olarak tarihe geçti. Bu kutlamalara yaklaşık 20 milyon kişi katılmış, birçok konferans ve sempozyum düzenlenerek, çevre sorunlarına dikkat çekilerek ABD'nin ilk 'Temiz Hava Yasası' ve 'Temiz Su Yasaları' hazırlanmıştı.

11 yıl önce