|

3 boyutlu yazıcı görücüye çıktı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Bakü Gelecek Forumu'nda Azerbaycan'a ilk kez getirilen 3 boyutlu yazıcı teknoloji severlere tanıtıldı.

İha
00:00 - 3/06/2013 Pazartesi
Güncelleme: 15:16 - 3/06/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
3 boyutlu yazıcı görücüye çıktı
3 boyutlu yazıcı görücüye çıktı

Azerbaycan'ın geleceği için bir sonraki büyük adım, Azerbaycan'ın petrol sonrası ekonomisi konulu foruma büyük ilgi gösterilirken Azerbaycan Fütürolog Derneği tarafından düzenlenen forumun amacının dünya ekonomisine entegrasyonun sağlamak olarak açıklandı.

Forumda NASA, ABD Milli Milim Fonu, Google, Silikon Vadisi ve Üniversitelerden uzmanlar katıldı. Ayrıca foruma ABD, Kanada, Meksika, Venezüella, Brezilya, Çili, Finlandiya, Slovenya, Rusya, Fransa, Almanya, İspanya, İngiltere, Güney Kore, Çin, İsrail, Türkiye, İran ve başka devletlerden uzmanlarda katıldı.

Azerbaycan'ın İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ali Abasov konuşmasında,'Azerbaycan son yıllarda hidrokarbon rezervleri sayesinde kendi ekonomisini hayli geliştirmiştir. Şu anda Azerbaycan'ın BİT den yıllık geliri 2 milyar yapar, 2020 yılında bunun hacminin 8,5-9 milyara kaldırılması planlanıyor. Gelecek 8-10 yılda nano teknolojilerin gelişimi de temel amaçlardan biridir' dedi.

11 yıl önce