|

3 yıl önce kurdukları siteyi 4.36 milyon euro'ya sattılar

Çağlar Erol ve Nihan Çolak Erol çifti, 3 yıl önce kurdukları Cember.net'i 4.36 milyon euro'ya Almanya merkezli XING şirketine satarak yeni ekonomide büyük bir iş örneği gösterdiler.

Melih Bayram Dede
00:00 - 28/01/2008 Pazartesi
Güncelleme: 20:55 - 28/01/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
3 yıl önce kurdukları siteyi 4.36 milyon euro'ya s
3 yıl önce kurdukları siteyi 4.36 milyon euro'ya s

Almanya merkezli XING adlı iş dünyası portali, Çağlar ile Nihan Çolak Erol çifti tarafından kurulan ve Türkiye'de aynı alanda faaliyet gösteren Cember.net'i 4.36 milyon euro'ya satın aldı. Sadece son on ay içinde, doğrudan rakibi olan iki portali satın alan XING böylece artık Türkçe konuşulan ülkelerde de, çevrimiçi ağ iletişimi alanında güçlü bir konuma gelmiş oldu. XING AG geçen yıl İspanyol eConozco ve Neurona portallerini bünyesine katmıştı.

EN HIZLI BÜYÜYEN EKONOMİ

XING'in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Lars Hinrichs, satın almayla ilgili, “Türkiye kanımızca, bu kıtada en hızla büyüyen ekonomilerden birine sahip. Cember.net kârlı bir kuruluş ve kendini Türkiye'de marka olarak çoktan, başarıyla kabul ettirmiş bulunuyor. Beraberce Türkiye'deki varlığımızı pekiştireceğimiz için sevinçliyiz” açıklamasında bulundu.

TÜRKÇE KONUŞAN ÜLKELERE AÇILIM

Çember.net'in kurucusu Çağlar Erol ise "XING, online profesyonel networking alanında birinci sınıf bir servis sunarak kısa sürede tüm dünyada milyonlarca üyeye ulaştı. Türkiye'nin en başarılı web uygulamalarından biri olan cember.net'le bu birlikteliğin Türkçe konuşan profesyonellere kuruluşundan bu yana yer veren XING açısından Avrupa'da çok önemli bir stratejik adım olduğunu düşünüyorum. Seçkin cember.net üye kitlesi için de bu katılım, çok daha geniş ve global bir topluluğun bir parçası olma, ve XING'in sofistike servislerinden yararlanma olanağı anlamına geliyor." dedi.

RAKİPLERİ BİR BİR SATIN ALIYOR

Cember.net'in halen, kısmen ücretsiz olarak hizmetlerden yararlanan, kısmen ücretli yaklaşık 280.000 kadar üyesi var. Şirket, ücretli üyelerin artması ve ek olarak elde edilen reklam gelirleri sayesinde, daha 2007'de kâra geçmişti. Dünya genelinde 4,25 milyonun üzerinde üyeye sahip XING Türkiye pazarına zaten aktif olarak girmişti, cember.net'in alınmasıyla ise artık Türk ekonomi merkezlerinde varlığını daha yoğun bir biçimde gösterebilecek.

Cember.net'in kurucuları Çağlar Erol ve Nihan Çolak Erol çifti cember.net'in XING'le bütünleşmesine aktif olarak eşlik edecek ve ayrıca, küçük bir ekiple Türkiye'deki XING camiasının muhatabı olmaya devam edecekler.

16 yıl önce