|

3G'de görüntülü görüşme sadece reklama yarıyor

Üçüncü Nesil Mobil Hizmetler'e geçişte çokça reklamı yapılan görüntülü görüşme tüm dünyada olduğu gib, Türkiye'de de fazla tercih edilen bir iletişim yöntemi olmadı. Görüntülü görüşme, sadece reklam argümanı olarak kaldı.

Melih Bayram Dede
00:00 - 7/12/2009 Pazartesi
Güncelleme: 23:48 - 6/12/2009 Pazar
Yeni Şafak
3G'de görüntülü görüşme sadece reklama yarıyor
3G'de görüntülü görüşme sadece reklama yarıyor

Türkiye'de 3G'nin hizmete girişinde yoğun olarak duyduğumuz ve adeta bir reklam bombardımanı halinde propagandası yapılan 'görüntülü görüşme'nin, bu teknolojiyi anlatmak için sadece bir 'argüman' olduğu ifade edildi. Vodafone Türkiye 3G Hizmetleri Kıdemli Müdürü Ferhan Günen, "Biz Vodafone olarak, 3G ile görüntülü görüşmenin önemli bir araç olmadığını ve sadece 3G'yi anlatmak için kullanılacak bir argüman olduğunu biliyorduk. O nedenle, enerjimizi yanlış bir yere odaklamadık." diyor.

"BİZ BU İŞİ İLK KEZ YAPMIYORUZ"

Dünya genelinde çok sayıda ülkede faaliyet gösterek bir operatör olduklarını hatırlatan Günen oldukça iddialı konuşuyor: "Biz bu işi ilk kez yapmıyoruz. 17. kez yapıyoruz. Bu nedenle tecrübelerimiz ve önceki deneyimlerimizle, 3G şebekesini daha iyi optimize edebiliyoruz. Vodafone 3G'deki (+) da buradan geliyor. Vodafone, dünya genelinde 3G kullanan 40 milyon cihaza hizmet veriyor."




14 yıl önce