|

5. ETR'de finalistler açıklandı

00:00 - 5/11/2007 Pazartesi
Güncelleme: 22:00 - 5/11/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
5. ETR'de finalistler açıklandı
5. ETR'de finalistler açıklandı

Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından Türk Telekom'un ana sponsorluğunda düzenlenecek olan "5. eTR Ödülleri ve Kongresi" kapsamında "eTürkiye (eTR) Ödülleri"nin finalistleri, İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıyla açıklandı.

Türkiye'nin AB'ye uyum sürecinde rekabeti artırıcı, bilgiye dayalı, e-hizmetlere odaklanmış dönüşümü hızlandırmak amacıyla verilmeye başlanan eTR Ödülleri, "Kamudan Vatandaşa eHizmetler", "Kamudan İş Dünyasına eHizmetler" ve "Kamudan Kamuya eHizmetler" olmak üzere üç kategoride verilecek. Bu sene ayrıca, sadece belediyelere yönelik olarak "eDevlet Yolunda eBelediye Kıyaslama Çalışması" başlıklı bir anket de yapılarak, başarılı belediyeler ödüllendirilecek.

Kamudan Kamuya eHizmetler kategorisinde; İller Bankası Genel Müdürlüğü "İller Bankası Bilgi Sistemi-İLBİS" projesiyle, İstanbul Valiliği "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı" projesiyle, Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı "Maliye SGB.net Sistemi" projesiyle, TC Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü "Elektronik İmzalı Doküman Yönetim Sistemi" projesiyle yarışacak.

Kamudan Vatandaşa eHizmetler kategorisinde; İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı "e-Dernek Kurumsal Yazılım Programı" projesiyle, Türk Patent Enstitüsü "Marka, Tasarım, Endüstriyel Tasarım Başvurularının Elektronik İmza ile Alınması" projesiyle, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı "Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sistemi" projesiyle yarışacak.

Kamudan İş Dünyasına eHizmetler kategorisinde ise; Akdeniz Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü "Kamu/Mal Hizmet Alımlarında Veri Tabanı ve İnternet Uygulaması ile Oluşan Saydamlık" projesiyle, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü "TRAMER" projesiyle yarışacak.

Bu yıl değerlendirmeye giren 19 proje arasından başarılı bulunan 9 proje, 22 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirilecek finalde yarışacak.

16 yıl önce