|

50 milyon virüse karşı mücadele

ESET, bir yılda ortaya çıkan yaklaşık 50 milyon zararlı yazılıma karşı çok daha hızlı ve çok daha etkin koruma sunma iddiasında olan NOD32 ve Smart Security ürünlerinin 5'inci sürümlerini satışa sundu

Melih Bayram Dede
00:00 - 19/09/2011 Pazartesi
Güncelleme: 00:24 - 19/09/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
50 milyon virüse karşı mücadele
50 milyon virüse karşı mücadele

Güvenlik yazılımı üreten ESET şirketi, NOD32 ve Smart Security ürünlerinin 5'inci sürümlerini kullanıma sundu. Siber tehditlere karşı proaktif koruma sağlayan ürünler geliştiren ESET, bir yılda ortaya çıkan yaklaşık 50 milyon zararlı yazılıma karşı çok daha hızlı ve çok daha etkin koruma sunacağını açıkladı. Şirketten verilen bilgiye göre, yeni sürümler, “Bulut tabanlı itibar ve koruma teknolojisi”, online oyun oynayanlara yönelik “Gamer Mode”, “Gelişmiş Aile Koruması”, “Çıkarılabilir Aygıt Koruması” gibi özelliklerle öne çıkıyor.

EN BÜYÜK 10 PAZARDAN BİRİ

ESET Türkiye CEO'su Alain Soria Türkiye'de pazar lideri olduklarını belirterek, Türkiye'de antivirüs pazarının 50 milyon dolarlık hacimle, dünyanın en büyük 10 pazarından biri olduğunu ifade ediyor. Alain Soria dünyada siber suç ekonomisinin her geçen gün büyüdüğünü ve yılda 7 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştığını söyledi. ESET ürünlerinin beşinci sürümlerinin uzun süren geliştirme ve yapılan hassas ve itinalı testler sonrasında kullanıcılara sunulduğunu belirten Soria, ESET Smart Security 5 ve ESET Nod32 5 ürünlerinin beta versiyonlarının tam dört milyon defa indirildiğinin altını çizdi.

YENİ KORUMA ÖZELLİKLERİ

ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu ise, ThreatSense.Net olarak adlandırılan ve küresel çapta kullanıcı verilerini değerlendiren ESET'in bulut-tabanlı zararlı yazılım toplama sisteminin devrimsel yenilikler getirdiği iddiasında. Yeni teknolojinin ESET Live Grid olarak adlandırıldığını söyleyerek artık “güvenli” dosyaların beyaz listeye alınması sayesinde taramanın en iyi şekilde gerçekleştirilmesinin sağlandığını vurguladı. Akkoyunlu, “Bulut-Tabanlı İtibar”ın ise yeni ESET ürünlerinin, dosyanın zararlı olup olmadığını tespit edebilmesini sağlayan başka bir özellik olduğunu belirterek, yeni özellikler sayesinde hem tarama hızında artış hem de tespitlerdeki doğruluk oranının arttırıldığını söyledi.


13 yıl önce