|

500 bin Türk'le cep'T'e devrim

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, Turkcell markasıyla satışa sunulan 'T serisi' cihazların bugüne kadar 500 bin kişiye ulaştığını açıkladı. Bu ürünleri alanların yüzde 90'ını ilk kez akıllı telefon sahibi olanlar oluşturduğunu belirten Sayın, T serisi akıllı telefonların Türkiye için bir devrim niteliğinde olduğunu söyledi

Melih Bayram Dede
00:00 - 15/07/2012 Pazar
Güncelleme: 22:13 - 14/07/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
500 bin Türk'le cep'T'e devrim
500 bin Türk'le cep'T'e devrim

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, Turkcell'in kendi markasıyla piyasaya sunduğu T serisi akıllı telefonların 500 bin satarak geniş kitleleri akıllı telefonla tanıştırdığını ve bu anlamda Türkiye için bir devrim niteliğinde olduğunu söyledi.

YENİ ANDROİD'LE CEPTE

Turkcell'in yeni akıllı telefonu MaxiPLUS5'in tanıtılması için Antalya'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Sayın, “Biz akıllı telefon üreticilerle rekabet etmek için değil, akıllı telefon almaya sıcak bakan ancak buna gücü yetmeyen kitleyi hedefledik. T10, T11, T20 ve Turkcell MaxiPLUS5'tan oluşan T serisi cihazlar bugüne kadar 500 bin kişiye ulaştı. Bu kişilerin yüzde 90'ını ilk defa akıllı telefon satın alanlar oluşturdu” dedi. Turkcell'in T serisin telefonlarının yeni üyesi MaxiPLUS5, yeni Android işletim sistemi (4.0 - Türkçe) ile kullanıcı deneyimini zenginleştiriyor, 3.5 inçlik hassas dokunmatik ekran ve LCD IPS teknolojisi sayesinde daha parlak ve net ekran görüntüsü sağlıyor. 5 megapiksel otomatik odaklanmalı kamerası olan cihaz dahili 4 GB ve cihazla birlikte verelen 4 GB hafıza kartı toplam 8 GB'lık depolama alanı ve dahili NFC özelliğiyle geliyor.


Mobil asistan cevaplıyor

Turkcell T serisi telefonlar ayrıca Turkcell Teknoloji tarafından geliştirilen Sanal Asistan ile sesli yöneltilen sorulara sesli olarak cevap verecek. Halen 12 komuta cevap verebilen sanal asistan, yakında 40 soruya cevap verebillir hale gelecek. İlk defa Turkcell MaxiPLUS5 sunulan Mobil Asistan fatura bilgileri, kalan bakiye, hava durumu ve en yakın eczane gibi gibi sorulara cevap veriyor. Kullanıcısını sesinden tanıyan Sanal Asistan, sahibinin sorduğu sorularla kendisini geliştiriyor. İlk defa Turkcell MaxiPLUS5 ile gelen Akıllı Cevap uygulaması da telefon kullanım alışkanlıklarını değiştirecek. Turkcell aboneleri Maxi Plus5'e, 3 ay 250 MB internet, 1 yıl Turkcell TV Standart Paket hediyesiyle birlikte tarifelerine 24 ay boyunca aylık ek 5 TL'den sahip olabilecek. Dileyenler Turkcell MaxiPLUS5'e 549 TL peşin fiyatıyla da sahip olabilecek.


Magnetle anında sipariş

Turkcell Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Anıl Gü, Yakın Alan İletişimi (NFC) teknolojisijyle hayata geçirdikleri mobil finans uygulamaları hakkında bilgi verdi. T serisi cep telefonlarını, akıllı magnetlere yaklaştırarak sipariş verilebildiğini ifade eden Gül, ilk etapta Aygaz, Burger King, Migros Sanal Market ve Pürsu ile anlaşma yaptıklarını söyledi. Turkcell MaxiPLUS5'in en heyecan verici özelliklerinden biri NFC Magnet. Turkcell MaxiPLUS5 alanlar cihaz kutularından çıkacak özel üretilmiş buzdolabı magnetlerini cep telefonlarına okutarak özel olarak tasarlanmış bir mobil sipariş uygulamasını açacaklar.



12 yıl önce