|

56 milyon TL'ye dev operasyon üssü

Vodafone, 56 milyon TL'lik yatırımla Tuzla'da Şebeke Operasyon Merkezi kurdu. Dev iletişim merkezinde 144'ü mühendis olmak üzere toplam 196 kişi istihdam ediliyor.

Melih Bayram Dede
00:00 - 21/02/2012 Salı
Güncelleme: 23:25 - 20/02/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
56 milyon TL'ye  dev operasyon üssü
56 milyon TL'ye dev operasyon üssü

Vodafone, 56 milyon TL'lik yatırımla Tuzla'da Şebeke Operasyon Merkezi kurdu. 144'ü mühendis olmak üzere toplam 196 kişinin istihdam edildiği merkez, iletişim hizmetlerinin tüm Türkiye çapında kesintisiz verilmesini sağlayacak operasyonel bir üs konumunda. Şebeke Operasyon Merkezi'nin açılışı için düzenlenen törende konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Jorge Fernandes, “Burası, Türkiye'deki bütün şebekenin kontrolünü sağladığımız yer. Bütün çalışan operasyonlarımızı burada tek çatı altında toplamış bulunuyoruz. Şebeke kalitemizi iyileştirdik. Müşteri memnuniyetimizi sağlamış bulunuyoruz. İleri teknolojiyle beraber, müşterilerimize sunduğumuz hizmet kalitesinde çok büyük bir iyileşme sağladık” dedi.

TÜRKİYE'Yİ ÖNEMSİYORUZ

Vodafone Türkiye'nin, Vodafone Group içinde ayrıcalıklı bir yere yükseldiğini belirten Fernandes, “Vodafone, Türkiye'yi çok önemsiyor. Bunun da ötesinde Türkiye büyük bir potansiyel ve Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya hizmet götürmek için bölgesel merkez olarak görülüyor. Yapılan düzenlemeler sonucu, fiber altyapıya rekabetçi fiyatlarla ulaşabilmeyi ümit ediyoruz. Türkiye'nin kalkınmasına da önemli bir rolü olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

11 MİLYARLIK YATIRIM

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel ise, Vodafone'un Türkiye'nin en büyük ikinci doğrudan yabancı yatırımı olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: “Vodafone, 2006'dan bu yana 11 milyar TL yatırım yaptı. Son 5 yılda baz istasyonu sayımızı 5 bin 200 den 23 bine çıkardık. 56 milyon TL yatırımla hizmete açtığımız bu operasyon merkeziyle daha kaliteli ve kesintisiz hizmet vermemizi sağlayacak” dedi.


Mobil trafik artacak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer de açılışta, mobil şebekede veri trafiğinin 15 kat, yüzde 1495 arttığını hatırlatarak, “Dünyada da 65 kat artacağı öngörülüyor. Bu demek ki, şebekede çok ciddi bir yatırım yapılması gerekiyor. Baz istasyonları konusunda maalesef mahalli idarelerde olumsuz yaklaşımlarla karşılaşılıyor. Vodafone'un 23 bin, Türkiye'de 70 bin baz istasyonu var.

Bunlar belirlenen değerlerin üzerinde değildir. Bu değerlerin üzerinde olsa, zaten bölge müdürlüklerimiz izin vermez. Biz sadece baz istasyonları değil, cep telefonlarının, 'dect' telefonlarının ve farklı elektronik ekipmanların ölçümünü yapıyoruz” dedi. Acarer, “Tüm operatörler, hatta Türk Telekom da dahil el birliğiyle çalışarak rekabeti tamamen unutarak birbirlerine destek vermesini anlamlı olarak değerlendirdi.



12 yıl önce