|

99 dolara Office 2007 olur mu?

Microsoft Türkiye, dünyaca ünlü çalışma programı Office 2007'nin fiyatını ticari amaçlı olmayan kullanımlar için düşürdü. Yazılımı evde kullananlar ve öğrenciler Office 2007 işletim programına 99 Dolar karşılığında sahip olabilecekler.

Melih Bayram Dede
00:00 - 24/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 12:28 - 24/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
99 dolara Office 2007 olur mu?
99 dolara Office 2007 olur mu?

Bilişim teknolojilerinin ve yazılımlarının Türkiye'de daha yaygın kullanılması için çalışan Microsoft Türkiye önemli bir adım attı. Office 2007 yazılımının ev ve öğrenci sürümlerinin fiyatı 2008 Şubat ayının sonuna kadar 99 Dolara indi. Bu indirim ticari kullanıcılar için geçerli değil.


Değişik teknoloji marketlerinde farklı taksit imkanları ile sunulan Office 2007 Ev ve Öğrenci sürümü, 12 aya kadar vade ile satın alındığında, aylık ödeme 10 doların altına kadar iniyor.


İndirimle ilgili bir açıklamada bulunan Microsoft Türkiye Office sistem Ürün müdürü Sibel Yılmaz şunları söyledi:


“Microsoft Office şu an dünyada en çok tercih edilen yazılım ailesi. Yeni başlayan akademik yılda, öğretmen ve öğrencilerimiz için bu son derece kapsamlı yazılımların fiyatını düşürerek eğitime bir destek vermek istiyoruz. Bu indirimin en azından lisanslı ürünlerimizi almak için koşullarını zorlayan öğretmen ve öğrencilerimize olduğu gibi, diğer amatör kullanıcılara da yardımcı olacağını umuyoruz. Bu fiyat Şubat 2008 sonuna kadar geçerli olacağından kullanıcılarımızın bu avantajdan yararlanarak büyük beğeni toplayan Office 2007'ye geçmelerini kolaylaştırmak istiyoruz. Ayrıca bu sayede kullanıcıların lisanslı ürünlerin faydalarından yararlanmaları ile lisanslı kullanımı da teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Bilindiği gibi, lisanssız kullanım, yani korsan yazılım, ülkemizin bilişim sektörüne çok ağır zararlar vermekte ve ulusal gelirimizi azaltmaktadır.”


Microsoft Office 2007 Ev ve Öğrenci Sürümü, temel olarak Word 2007, Excel 2007, Powerpoint 2007 ve Onenote 2007 (notlarınızı tek bir yerde toparlamanızı sağlayan yazılımlardan) oluşmaktadır. Birbirlerine entegre olarak çalışan bu yazılım ve araçlar ailesi, aynı zamanda Microsoft'un İnternet'ten yararlanmak için geliştirdiği tüm yeni teknoloji ve servislerle de uyumlu.


Microsoft'un tüm dünyada desteklediği açık kodlu XML formatı ile belgelerini kaydeden ve saklayan yeni Office versiyonu ile, aynı kodu kullanan başka bir programın dokümanını alıp açmak, değişiklikler getirmek ve daha sonra farklı bir formatta saklamak da mümkün. Office 2007'nin indirim yapılan bu lisansı, ticari kullanım için değil sadece ev ve akademik kullanımı için geçerli. Kullanımı kolay bir arayüze sahip olan Office 2007, bilgileri bellekte daha az yer kaplayan küçük dosyalarda saklama olanağı da sağlıyor.

16 yıl önce