|

Akıllı telefonlara Türkçe kılavuz

Yaşar Üniversitesi öğrencileri, Windows 8 işletim sistemi kullananan akıllı telefonlar için program yazmayı kolaylaştıracak Türkçe kaynak kitabı yazdı.

.
00:00 - 10/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 16:09 - 10/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Akıllı telefonlara Türkçe kılavuz
Akıllı telefonlara Türkçe kılavuz

Yaşar Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, mühendislik fakültesi bilgisayar mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Fatih Bekdemir''in liderliğini yaptığı Microsoft Öğrenci Ortağı (MSP) ekibi, Windows 8 işletim sistemiyle çalışan akıllı telefonlarda, uygulama geliştirmek için ilk Türkçe kaynak olan bir kitap yazdı.

Bekdemir, MSP ekibi olarak, Windows 8 işletim sistemiyle çalışan telefonlarda, program yazımı öğrenme hızını artırmak amacıyla böyle bir kitap hazırlamaya karar verdiklerini belirtti.

Bu çalışmayla söz konusu işletim sistemi kullanana telefonlar için program geliştirmek isteyen kişilerin başka hiç bir kaynağa ihtiyaç duymadan işletim sisteminin tüm özelliklerine hakim olmalarını sağlamak istediklerini ifade eden Bekdemir, şunları kaydetti:

"İlk Türkçe kaynak olan bu kitap, Windows Phone 8 uygulaması geliştirmek isteyen birinin başka bir şeye ihtiyacı olmadan kısa sürede programlamayı öğrenmesini mümkün kılıyor. Kitapta, sayfa tasarımı, harita kullanımı, uygulamanızın Windows Azure ile entegrasyonu gibi konularda bilgiler içeriyor. Bir amacımız da bizim gibi gençlerin daha öğrenciyken birçok alanda başarılı olabileceğini kanıtlamak. Bu gibi çalışmalar, diğer bilgisayar ve yazılım mühendisliği bölümlerindeki arkadaşlara yol gösterici olacaktır."

10 yıl önce