|

Akvaryum görünümlü tramvay

Rusya'nın yeni tramvayı hem görünüşü hem de teknolojik imkanlarıyla ilgi çekiyor.

.
00:00 - 14/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 14:05 - 14/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Akvaryum görünümlü tramvay
Akvaryum görünümlü tramvay

Tramvaylar dikkat çekici ulaşım araçları olsa da, pek çoğu insanlara gelecekten çok geçmişi hatırlatıyor. Ancak Rus ulaşım şirketi UralVagonZavod'un (UVZ) yeni tramvayı Russia One, bu algıyı önemli ölçüde değiştirecek gibi gözüküyor. Öncelikle tramvay Batmobile'ı andıran görüntüsüyle oldukça etkileyici bir profil çiziyor. İleriye doğru meyilli makinist mahali makinistin yayaları daha rahat farketmesini sağlarken, cam kompozit paneller rahatlıkla değiştirilebiliyor.

Tramvayın yolcu taşıma bölümü de oldukça etkileyici özellikler barındırıyor. Dinamik LED ışıklandırma ve zaman dilimine olarak değişen müzik, kabin modunun zamana uygun olmasını sağlarken; GPS ve GLONASS, klima, anti-bakteriyel el jelleri ve Wi-Fi Russia One'da yolculuğu biraz daha keyifli hâle getirecek unsurlar olarak ön plana çıkıyor. USB 3.0 girişi sayesinde Russia One'da akıllı cihazları şarj etmek de mümkün.

Bu modern tramvaya kısa süre içinde binmek ise pek olası gözükmüyor. 2015 yılında üretimine başlanacak olan Russia One'ın öncelikli olarak Rusya'nın büyük şehirlerindeki raylı sistemlerde kullanılması bekleniyor. Rusya'nın ulusal gururunu sembolize etmesi amaçlanan Russia One'ın Doğu Avrupa ve Güney Amerika ülkelerinde kullanılmasıysa şu an için sadece bir olasılıktan ibaret gözüküyor.

10 yıl önce