|

Aman sözleşmeye dikkat

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), mobil telefon işletmecisini seçerken işletmecinin kapsama alanı, hizmet kalitesi, ses iletimi dışında sunduğu diğer hizmetler (WAP, GPRS), tarifeler hakkında bilgi edinilmesi ve sözleşme şartlarının dikkatlice okunması gerektiğini bildirdi.

Aa
00:00 - 28/03/2013 Perşembe
Güncelleme: 10:06 - 28/03/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Aman sözleşmeye dikkat
Aman sözleşmeye dikkat

Vatandaşlardan gelen ''Cep telefonu seçerken neye dikkat etmeliyiz?'' sorusunu cevaplandıran BTK, abone olacak vatandaşın sözleşmeyi dikkatlice okuması gerektiğini açıkladı. BTK tarafından yapılan açıklamada, telefonların yurt dışında kullanılmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunuldu.

Açıklamada, ''Kullandığınız mobil telefon işletmecisi gittiğiniz ülkede kendi sistemi üzerinden ya da başka bir mobil telefon operatörü ile anlaşma yaparak hizmet sağlıyorsa cep telefonunuzu yurt dışında da kullanabilirsiniz. Bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgiyi operatörünüzden alabilirsiniz. Burada aklınızda bulunması gereken husus; yurtdışında mobil telefon kullanmanın yurt içinde kullanmaktan daha yüksek ücretlendirileceğidir.'' denildi.


11 yıl önce