|

Amazon ilk akıllı telefonunu çıkarıyor

Dünya devi şirket Amazon'un merakla beklenen akıllı telefonuna dair bilgiler yavaş yavaş gelmeye başladı.

.
00:00 - 13/04/2014 Pazar
Güncelleme: 12:34 - 13/04/2014 Pazar
Yeni Şafak
Amazon ilk akıllı telefonunu çıkarıyor

Amazon'un akıllı telefon üreteceği haberleri teknolji çevreleri tarafından en çok konuşulan konuları arasındaydı. Bu akıllı telefonun HTC işbirliği ile piyasaya sürüleceğinden bahsedilmişti. Ancak bu akıllı telefonu geçtiğimiz yıl bir türlü görememiştik. Görünüşe göre bu beklenen akıllı telefon bu sene kesin olarak geliyor. The Wall Street Journal'ın yapmış olduğu habere göre Amazon, ilk akıllı telefonunu Haziran ayında tanıtacak. Bu cihazın satışına ise tanıtımından birkaç ay sonra Eylül ayı gibi başlanacağı belirtiliyor. Ayrıca gelen bilgilere göre bu cihazın prototipleri, önümüzdeki haftalarda San Francisco ve Seattle'da düzenlenecek olan etkinliklerde geliştiricilere gösterilecek.

Öte yandan Amazon'un akıllı telefonunun özel bir gözlüğe ihtiyaç olmadan 3D içerik görüntüleme yeteneğine sahip olacağı söyleniyor. Geçtiğimiz haftalarda Amazon'un akıllı telefonun 6 kameraya sahip olacağı iddiaları ortaya çıkmıştı. Bu kameraların ise görüntüleri hologram benzeri bir şekilde gösterilmesi için kullanılacağı söyleniyor.

Şu an tabii ki bunlar birer iddiadan öte değil. Ancak bu iddiaların gerçek olması durumunda Amazon akıllı telefon pazarına çok sert bir giriş yapmış olacak. Bakalım bunu önümüzdeki yaz aylarında göreceğiz.

10 yıl önce