|

Amazon'dan Google'a darbe

Google''ın giyilebilir cihazlar alanındaki ilk ürünü olan Google Glass''ın mucidi olarak tanınan Babak Parviz, Amazon''a geçiş yaptığını açıkladı.

.
00:00 - 15/07/2014 Salı
Güncelleme: 14:42 - 15/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Amazon'dan Google'a darbe
Amazon'dan Google'a darbe

İnternet devi Google''ın son dönemde hızla yükselen giyilebilir cihazlar alanındaki ilk ürünü olan Google Glass, geçtiğimiz aylarda teknoloji dünyasının gündemini sıklıkla meşgul etti. Google''ın Nisan ayında ABD''de satışa sunduğu akıllı gözlüğü birçok tartışmayı da beraberinde getirdi ve sonuçta Google Glass adını duymayan pek az kullanıcı kaldı. Ancak tüm bu süreç boyunca adı ön plana çıkmayan bir isim var ki, o da ürünün mucidi olan Babak Parviz.

Bugüne kadar Google bünyesinde çalışan bir optik dehası olan Babak Parviz, firma bünyesinde kurduğu Google X projesine öncülük etti ve bu proje sonucunda Google Glass''ın ortaya çıkmasını sağladı. Google''ın giyilebilir cihazlar alanına ilk adımı atmasına öncülük eden Parviz, dün yayınladığı resmi açıklamayla Amazon''a geçtiğini duyurdu. Amazon''a geçtiği için heyecanlı olduğunu belirten Parviz neden Google''dan ayrıldığını veya Amazon''da ne üzerinde çalışacağını belirtmedi. Ancak Parviz''in optik üzerindeki çalışmaları göz önüne alındığında, yeni bir akıllı gözlük üzerinda çalışması bekleniyor.

10 yıl önce