|

AMD, Emmy Ödülü'ne layık görüldü

Melih Bayram Dede
00:00 - 11/01/2007 Perşembe
Güncelleme: 10:22 - 11/01/2007 Perşembe
Yeni Şafak
AMD, Emmy Ödülü'ne layık görüldü
AMD, Emmy Ödülü'ne layık görüldü

Ulusal Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi, AMD'yi endüstri lideri ATI Radeon 9700 teknolojisinden ötürü Teknik ve Tasarım Dalında Emmy Ödülü'ne layık gördü.


Modern Grafik İşlemcilerde Gerçek veya Yarı Gerçek Zamanlı Tam Programlanabilir Gölgeleme Üzerine Öncü Çalışma başlığını taşıyan ödül, 8 Ocak tarihinde, Las Vegas'ta düzenlenmekte olan Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) sırasında AMD'ye törenle verildi.


“Televizyon endüstrisi çok dinamik bir dönemden geçiyor ve tüketicilerin medya deneyimlerini geliştirmekte ve yeniden tanımlamakta teknoloji ve tasarım profesyonellerinin önemli katkıları daha çok hissediliyor,” diyen Ulusal Televizyon Akademisi Başkanı Peter Price, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl, geniş bant destekli ve taşınabilir alıcılarla her yerde, her zaman televizyon anlayışını destekleyen çalışmalara ödül vermekten ötürü ayrıca mutluyuz.”


Teknik ve Tasarım Dalında Emmy Ödülleri, iki ana başlık altında toplanan başarılara verilmektedir. Bu başlıklar şöyledir: Genel Televizyon Yayınına Yönelik Bilim, Teknik ve Tasarım Çalışmaları ve Geniş Bant ve Kişisel Televizyon Yayınına Yönelik Bilim, Teknik ve Tasarım Çalışmaları. Adaylar, endüstri uzmanları ve profesyonellerden oluşan bir kurul tarafından önerilmekte ve seçilmektedir.


“Programlanabilir gölgeleme, bilgisayar grafiklerinde bir dönüm noktasıydı,” diyen AMD Grafik Ürünleri Grubu Teknoloji Başkanı Bob Drebin, şöyle konuştu: “Sanatçılar aydınlatma ve gölgeleme çalışmalarını ilk kez gerçek zamanlı olarak yapma fırsatı buldular. Bunu bir ölçüde Radeon 9700'ün performansına borçluyuz. Ulusal Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin bizi bu ödüle layık görmesinden onur duyduk. Sanatçıların ve programcıların insanları eğlence dünyasında ve ötesinde şaşırtmasına ve mutlu etmesine yardımcı olmak için, donanım üzerindeki geliştirme çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

17 yıl önce