|

AMD ve Microsoft'tan Vista için işbirliği

Yeni çıkan ATI Catalyst 7.1, Microsoft'un yeni işletim sistemindeki gelişmiş grafiklerde istikrar ve performans sağlıyor. AMD64 işlemcisi tabanlı sistemler, Windows Vista'nın geliştirildiği, programlandığı, denendiği ve iyileştirildiği platformlardan biri olma özelliğini taşıyor.

00:00 - 5/02/2007 Pazartesi
Güncelleme: 00:03 - 2/02/2007 Cuma
Yeni Şafak
AMD ve Microsoft'tan Vista için işbirliği
AMD ve Microsoft'tan Vista için işbirliği

AMD yaptığı bir açıklamada, Microsoft Windows Vista kullanıcıları için en yüksek düzeyde performans, istikrar ve uygulama uyumluluğu sağlayacak donanımları ve destekleyen yazılım teknolojilerini tanıttı.

Microsoft ve AMD'nin benzeri görülmemiş işbirliği sayesinde, Windows Vista tam anlamıyla sürükleyici bir bilgisayar deneyimi yaşatmak, çoğul ortam dosyalarının oluşturulmasını ve paylaşılmasını kolaylaştırmak, verileri bulma ve güvenliğe almanın yeni yollarını geliştirmek için AMD silikonlarına ve yazılımlarına dayanıyor. AMD ve Microsoft, ortak müşterilerine donanım ve yazılım yararları sağlamak için Windows Vista'nın geliştirilmesinde yakın işbirliği içinde çalıştı ve çalışmayı sürdürüyor. Ayrıca, AMD64 işlemcisi tabanlı sistemler, Windows Vista'nın geliştirildiği, programlandığı, denendiği ve iyileştirildiği platformlardan biri olma özelliğini taşıyor.

“Bugün başlayan yeni bilgisayar çağı, insanların bilgisayarlarından beklentilerini kökten değiştirecek,” diyen AMD Yönetim Kurulu Başkanı Hector Ruiz, şöyle konuştu: “Windows Vista'da mükemmel bir deneyim sunmak için Microsoft ile yakın işbirliği içinde çalışarak tümleşik çözümler üretmek, bizim için büyük bir zevkti.”

Microsoft Yönetim Kurulu Başkanı Steve Ballmer ise şunları söyledi: “AMD, müşterilerin Windows Vista'nın getirdiği olanaklardan tam olarak yararlanabileceği yeni deneyimler geliştirmek için, donanım ve yazılımda yenilikçiliğe büyük yatırım yaptı. Daha birinci günden itibaren, Windows Vista'nın kalbinde yer alan yeni sürücü modelinin tasarlanması ve geliştirilmesinde bize çok yardımcı oldu. Bu bilgiler ışığında, yeni işletim sisteminin tüm gücünü yansıtan, son derece istikrarlı, zengin özellikli, yüksek performanslı sürücü yazılımlar ve donanımlar geliştirilebildi.”

AMD, dört yılı aşkın süreyle Microsoft ile yakın işbirliği içinde çalışarak, Windows Vista'nın çıkışı sırasında çok geniş bir yazılım ve donanım desteğine sahip olmasını sağladı. AMD'nin çok çekirdekli ve 64 bit mikroişlemci teknolojisi ile gelişmiş grafik çözümleri, müşterilere büyüleyici bir görsel deneyimin yanı sıra üstün performans, istikrar ve uyumluluk sağlıyor.

AMD-Microsoft işbirliğinin meyvelerine, bugün bir yenisi eklendi: AMD'nin Windows Vista için geliştirdiği yeni grafik sürücüsü olan ATI Catalyst 7.1. ATI Catalyst 7.1'in özellikleri şunlardır:

• Microsoft ile işbirliği içinde geliştirilmiştir ve Windows Vista'nın standart grafik sürücülerinde yer alan AMD kaynak kodlarının genişletilmiş halidir.

• AMD donanımı ve uygun oynatma yazılımlarıyla kullanıldığında, bilgisayar kullanıcılarının yeni nesil Blu-ray ve HD DVD ortamlarını izlemesine olanak sağlar.

• Üçboyutlu oyun ve uygulamalar için yüksek performans sunar.

Bağımsız ölçümlere göre, Vista için ATI Catalyst 7.1, yüksek performanslı ve geniş uygulama destekli grafik çözümleri arasında en istikrarlılarından biri olma özelliğine sahip.


WINDOWS VISTA'YA GİDEN YENİLİKÇİLİĞİN GEÇMİŞİ

Windows Vista için ATI Catalyst 7.1, AMD'nin endüstri liderleriyle çalışarak en geniş kitlelere kaliteli bilgisayar deneyimi sunma kararlılığının göstergelerinden biridir. AMD, birlikte sorunsuz çalışarak olağanüstü Windows Vista deneyimleri yaşatmaya yönelik gelişmiş teknolojiler üretilmesi için endüstri içinde işbirliğinin uzun zamandan beri öncülüğünü yürütmektedir.

• 2002: Eski adı ATI olan AMD Grafik ve Medya birimi, Microsoft ile işbirliği yaparak Windows Vista için ortak grafik çözümleri geliştirmeye başladı.

• 2003: AMD'nin piyasaya sürdüğü AMD64 teknolojisi, Direct Connect Mimarisi, donanım düzeyinde Geliştirişmiş Virüs Koruması ve mevcut 32 bit yazılımlarla tam uyumlu 64 bit x86 işlemcileriyle, daha güçlü olan 64 bit bilgiişleme sorunsuz geçişin temelini attı.

• 2005: AMD, endüstrinin aynı anda 32 bit ve 64 bit desteği sunan ilk doğal çift çekirdekli x86 işlemcilerini piyasaya sürerek, kullanıcıların bir programdan diğerine geçerken bilgisayarın takılması nedeniyle zaman kaybetmesine yol açan engelleri ortadan kaldırdı.

• 2006: AMD'nin geliştirdiği Çift Soketli Direct Connect Mimarili AMD Quad FX Platformu, Windows Vista için iki soketle sekiz çekirdeğe kadar işlemci gücü elde edilmesine olanak sağladı.

• 2007: AMD'nin “Better by Design” etiketine sahip sistemler, yüksek performanslı ve enerji tasarruflu AMD64 çift çekirdekli işlemciler, üstün grafik ve kablosuz bağlantı performansı ve diğer üstün özellikleriyle, en gelişmiş Windows Vista uygulamaları için bile gerekenleri sağlayacak düzeye erişti.

• 2007: ATI TV Wonder Dijital Yayın Alıcısı, Windows Vista tabanlı bilgisayarlarda HD dijital yayın içeriğini izlemenin ilk ve tek yolunu oluşturdu.

17 yıl önce