|

AMD'ye iklim koruma ödülü

Melih Bayram Dede
00:00 - 21/05/2008 Çarşamba
Güncelleme: 21:58 - 21/05/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
AMD'ye iklim koruma ödülü
AMD'ye iklim koruma ödülü

ABD Çevre Koruma Dairesi (EPA), bugün yaptığı açıklamada, AMD'yi enerji tasarrufu konusunda ürün yenilikçiliği, tesis tasarımı ve yönetimi ile sektörün eğitimi yoluyla küresel iklimi korumaya kararlılık göstermesinden ötürü EPA İklim Koruma Ödülü'ne layık gördüğünü duyurdu. EPA'nın İklim Liderleri Ortaklığı'nın ve Yeşil Ağ'ın kurucu ortağı olan AMD, dünyanın enerji tasarruflu bilgi işleme geçişinin öncülüğünü yaparken sürdürülebilir ve çevreye karşı sorumlu bir kuruluş olmaya kararlıdır.


“İklim değişikliğiyle mücadele çabaları, gezegenimize kuşaklar boyu yarar getirecek,” diyen EPA Hava ve Radyasyon Birimi Başkan Yardımcısı Bob Meyers, şöyle devam etti: “2008 İklim Koruma Ödülü'nü kazanan AMD'yi, çevremizi korumak için gösterdiği çabadan ötürü kutluyoruz.”


“AMD, EPA'dan bu saygın ödülü aldığı için onur duymaktadır ve ben de küresel iklime etkisini en aza indirmeye yönelik sorumluluğunun bilincinde olan bir şirketin yönetiminde bulunmaktan gurur duyuyorum,” diyen AMD Başkanı ve Faaliyetlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dirk Meyer, şöyle konuştu: “Teknolojinin tasarım ve üretiminden dünya çapındaki tesislerimizde kullandığımız enerji miktarı ve kaynaklarına kadar çevre üzerindeki tüm etkimizi azaltmak için, on yılı aşkın süredir durup dinlenmeden çalışıyoruz.”


AMD, iklimin korunmasına kararlılığını kanıtlamıştır ve aşağıdaki başarılarıyla takdir görmüştür:

• Salım Azaltma: Kurum genelinde normalleşmiş sera gazı salımını %50'den fazla azaltan AMD, 2002 yılındaki düzeye oranla 2007'de %40 azalma sağlamaya yönelik EPA İklim Liderleri hedefini aşmıştır. Ayrıca AMD, su kullanımıyla ilgili PFC salımını da azaltarak 1996 yılında EPA'nın Yarı-iletken Endüstrisinde PFC Azaltma Ortaklığı oluşumuna gönüllü katılan ilk şirketlerden biri olmuştur. AMD, 1995'teki düzeye göre mutlak PFC salımını %98 azaltmıştır. Bu çalışmalar, yarı-iletken sektörünün Dünya Yarı-iletken Konseyi tarafından belirlenen genel PFC azaltma hedefini desteklemektedir.

• Enerji Tasarruflu Ürünler: AMD, sektör lideri enerji tasarruflu ürünleriyle, diğer şirketlerin de enerji tüketimini ve sera gazı salımını en aza indirmesine yardımcı olmaktadır. Sözgelişi, Optimize Güç Yönetimi özellikli AMD PowerNow!™ teknolojisi, performansı mikroişlemci ihtiyacına göre düzenleyerek AMD OpteronTM işlemcinin vat başına performansını yükseltmektedir. AMD PowerNow! teknolojisi, boştaki işlemcinin tüketimini %75'e kadar düşürerek daha az enerji tüketen, daha serin ve sessiz bilgisayarları mümkün kılmaktadır.

• İklimi Korumaya Kararlılık: Küresel İklim Koruma Planı'nı ilk benimseyen teknoloji şirketlerinden biri olarak, kurumsal şeffaflığa önem vermektedir. AMD, 2001 yılından beri şirketin küresel ısınma üzerindeki etkisini hafifletmeye yönelik kararlılığı, hedefleri ve stratejilerini içeren yıllık raporlar yayınlamaktadır. AMD bu kararlılığını, üretim endeksi başına normalleşmiş küresel salımlarını 2010 yılına kadar %33 daha azaltmaya yönelik ikinci bir İklim Liderleri hedefi belirleyerek pekiştirmiştir.


Ayrıntılı bilgi için
adresini ziyaret edebilirsiniz.
16 yıl önce