|

'Anonymous' bakanlıklara siber saldırı düzenledi

Uluslararası hacker grubu "Anonymous" dün akşam bazı bakanlıklar ve kamu kurumlarının internet sitelerine yönelik siber saldırı düzenledi. Saldırının ardından başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bazı illerdeki internet şebekelerinde kesintiler yaşandı.

Aa
00:00 - 28/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 13:59 - 28/04/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
'Anonymous' bakanlıklara siber saldırı düzenledi
'Anonymous' bakanlıklara siber saldırı düzenledi

Bir süre önce Türkiye'deki kamu kurumlarının internet sitelerine siber saldırı düzenleyeceğini duyuran Anonymous bünyesinde hareket eden hackerlar, saat 20.00 sıralarında Adalet, İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarıyla Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki web sitelerine "DDOS" adı verilen internet erişimini engellemek için hakerete geçti.

Siber saldırıyla birlikte Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı bünyesindeki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında (TİB) görev yapan uzman ekip, kamu kurumlarıyla organize hareket ederek savunma görevini üstlendi. Bir süre önce TİB bünyesinde siber tehditlere karşı kurulan Teknik İşletme Daire Başkanlığı da siber savunmada aktif rol üstlendi.


TİB Teknik İşletme Daire Başkanı Dr. Barış Yaslan, siber saldırının hedefinde aralarında, TBMM'ye ait www.meclis.gov.tr, Adalet Bakanlığı'na ait www.adalet.gov.tr, İçişleri Bakanlığı'na ait www.icisleri.gov.tr, Dışişleri Bakanlığı'na ait www.mfa.gov.tr, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait www.egm.gov.tr ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na ait www.hsyk.gov.tr adresli sitelerin de yer aldığı yaklaşık 20 web sitesinin bulunduğunu söyledi.


Başta internet servis sağlayıcıları olmak üzere tüm güvenlik birimleri ve bakanlıklarla gece yarısına kadar siber güvenlik için başarılı bir koordinasyon sağlandığını kaydeden Yaslan, TÜBİTAK'ın da desteğiyle saldırının etkisiz kaldığını belirtti.

Yaslan, yaklaşık 2 saat süren siber saldırı sonrası amaçlarına ulaşamayan Anonymous grubunun eylemlerine son vererek geri çekildiğini vurgulayarak, saldırıdan söz konusu internet sitelerinin etkilenmediğini bildirdi.


Bu arada Anonymous'un siber saldırısının ardından başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bazı illerdeki internet şebekelerinde kesintiler yaşandı.

TİB Teknik İşletme Daire Başkanı Dr. Barış Yaslan, kesintinin siber saldırıyla bir ilişkisi bulunmadığını belirterek, sorunun servis sağlayıcının teknik altyapısından kaynaklandığını söyledi.


Türk Telekom yetkileri ise sorunun giderilmesinin ardından sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamada, "Yaşanan kısa süreli teknik bir aksaklık nedeniyle internet erişiminde bazı bölgelerde kısa süreli sorun yaşanmış, ekiplerimizin anlık müdahalesi ile yaşanan sorun giderilmiştir" ifadelerini kullandılar.

12 yıl önce