|

Anonymous operasyonu: 12 ilde 32 kişi gözaltında

00:00 - 12/06/2011 dimanche
Güncelleme: 16:05 - 12/06/2011 dimanche
Yeni Şafak
Anonymous operasyonu: 12 ilde 32 kişi gözaltında
Anonymous operasyonu: 12 ilde 32 kişi gözaltında

Türkiye'de yürürlüğe girmesi beklenen internet filtrelemesi uygulamasını gerekçe göstererek 'siber saldırı' başlatan Anonymous (Anonim) adlı hacker grubuna yönelik operasyonda, 12 ilde 32 kişi gözaltına alındı.


Operasyonlarda 13'ü İstanbul'da, 5'i Ankara'da olmak üzere toplam 32 kişi gözaltına alındı. İstanbul'da gözaltına alınan 13 kişden 5'inin çocuk olduğu bildiriliyor.


Gözaltına alınan kişilerin, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) genel seçim sonuçlarını duyuracağı sırada sistemi çökertmeyi hedefledikleri iddia ediliyor.


Bu kişilerin geçtiğimiz günlerde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) saldırı düzenleyen hacker grubu Anonymous lle ilişkili olduğu tahmin ediliyor.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü, YSK'ya saldırı hazırlığında oldukları ileri sürülen hacker grubuna yönelik operasyon düzenledi.


Siber saldırı hazırlığındaki grubun Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) saldıran grupla bağlantılı olduğu iddia edildi. Hackerlerin bu akşam YSK'ya saldırı hazırlığında oldukları belirtildi.


ANKARA'DAN TALİMAT GELDİ İSTANBUL'DA ALINDILAR

Ankara Kaçakçılık ve Organize Daire Başkanlığı'nın başlattığı soruşturma üzerine İstanbul Bilişim polisi, kamu kuruluşlarının internet sitelerine siber saldırı düzenlediği öne sürülen 13 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin bir virüs programı geliştirdikleri ve bu programı forum sitelerinden paylaştıktan sonra kamu kuruluşlarına saldırdıkları iddia edildi.


Sanal alemde bir hacker gurubu Türkiye'de yürürlüğe girecek olan internet filtrelemesine tepki olarak TİB, TBMM ve Başbakanlık internet siteleri hacklemişti.


Saldırı söz konusu kurumların bilişim uzmanlarının devreye girmesiyle önlenirken, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı yetkilileri, internet sitelerine düzenlenecek siber saldırıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.


POLİSTE 250 KİŞİLİK LİSTE VAR

Yürütülen soruşturma kapsamında TİB, TBMM ve Başbakanlık internet sitelerini kullanılamaz hale getiren hacker grubuyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şubesi'ndeki uzman polisler, yurt genelinde yaklaşık 250 kişilik şüpheli listesi hazırladı.


Kimlikleri ve adresleri tespit edilen hackerler İstanbul başta olmak üzere il emniyet müdürlüklerine bildirildi. İstanbul'da tespit edilen adreslere düzenlenen operasyonda siber saldırıya karıştığı belirlenen 5'i çocuk 13 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin birbirlerini gerçekte tanımadıkları ancak sanal ortamda rumuzlarından dolayı tanıştıkları belirtildi.


Kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerini çökertmek için bir virüs programı geliştirdikleri öne sürülen şahıslar, bu saldırı programlarını forum sitelerinde paylaşarak, saldırıyı büyütmeyi hedefledikleri ileri sürüldü.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şubesi'ndeki işlemleri tamamlanan zanlılar soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya sevk edildi. İSTANBUL/ANKARA (CİHAN-AA)

il y a 13 ans