|

Apple, Çin''i yalanladı

Çin''in konum servisleri fonksiyonu nedeniyle "ulusal güvenlik tehdidi" oluşturduğunu iddia Amerikalı teknoloji devi Apple'dan yalanlama geldi

.
00:00 - 15/07/2014 Salı
Güncelleme: 11:24 - 15/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Apple, Çin''i yalanladı
Apple, Çin''i yalanladı

Apple''dan yapılan yazılı açıklamada, Çin''in iddialarının gerçek dışı olduğu ve şirket olarak ''"kullanıcıların mahremiyetine son derece önem verdikleri''" kaydedildi.

Çinli uzmanlar, yaptıkları testlerde, enformasyon güvenliği konusunda Apple'ın iPhone telefonlarının konum bilgilerini gizli bir yere depoladığını ileri sürerek, "Öncelikle, bir USB veri bağlantısı üzerinden bir bilgisayara iPhone''u bağladık. Ardından bazı özel araçlar ile normal kullanıcıların göremeyeceği bazı sistem dizinleri gördük. Sistem dizinlerinde, kullanıcının konumunu kaydeden gizli bir dizin bulunduğunu fark ettik.''' demişti.

Çinli uzmanlar ayrıca telefondaki 'Sık kullanılan konumlar' (Frequent Locations) olarak adlandırılan bir iPhone özelliğinin, kullanıcıların sık ziyaret ettiği yerleri ve ziyaretleri gizli bir yere kaydettiğini, bu özelliğin telefonda kapatılması halinde bile telefonun bu özelliğinin çalışarak konumları kaydettiği uyarısını yapmıştı.

ABD''li şirket, Çin''in iddia ettiğinin aksine kullanıcıların 'sık kullanılan konumlar'' özelliğini kapatabileceğini belirtirken, telefonlarının, kullanıcıları tanımlamak için hiçbir bilgi gönderilmediği ve telefonlardan GPS uydu verileri ile telefonun yerinin hesaplanmasının birkaç dakika sürebileceğine dikkat çekildi.

10 yıl önce