|

Apple için tehlike çanları çalıyor

Dünyanın en değerli şirketi Apple için işler son zamanlarda hiç de iyi gitmiyor. Her yeni ürünü olay olan şirket artan beklentileri karşılayamayınca düşüşe geçti

Cihan
00:00 - 31/10/2012 Çarşamba
Güncelleme: 11:46 - 31/10/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Apple için tehlike çanları çalıyor
Apple için tehlike çanları çalıyor

Önce işletim sistemi iOS 6 hakkındaki memnuniyetsizlikler, ardından hisselerdeki yüzde 14 gibi ciddi düşüş şirkette yıllardır görev yapan iki müdürün görevine son verilmesiyle sonuçlandı.

Şirket dün yaptığı açıklamada, Yazılım Müdürü Scott Forstall ve Perakende Müdürü John Browett ile bundan sonra çalışmayacağını duyurdu. Apple kullanıcıları için şirketin almış olduğunu bu karar şaşırtıcı olmasa gerek.

iPhone yazılımı iOS en büyük rakibi Android ile karşılaştırıldığında ciddi bir gelişim kaydedemedi. Son sürümü iOS 6 ise özellikle harita konusunda ciddi eleştiriler aldı. Son sürümle güncellenen Apple Store''un yenilenen yüzü de müşteriler tarafından hiç beğenilmedi.

Aslında çok bahsi geçmese de perakende satışı Apple''ın en büyük problemlerinin başında geliyor. Şirket iPhone 4 serisinden sonra hiçbir zaman talebe cevap verecek kadar telefonu mağazalarında bulunduramadı. iPhone 5''le ise bu sorun tavan yapmış durumda. Şu anda şirketin merkezi Amerika''da dahi ''unlock'' olarak tabir edilen SIM kilitsiz iPhone 5 mağazalarda bulunamıyor. Birçokları bunu Apple''ın kontratlı telefon satılmasını istemesi sebebine bağlayabilir. Ancak telefonu kontratlı almak isteseniz de anlaşmalı GSM operatörleri en az bir ay beklemeniz gerektiğini söylüyor. Yani ne SIM kilitsiz ne kontratlı iPhone 5 ABD''de şu anda bulunamıyor. Bu da ''acaba telefonlarda problem mi var?'' sorusunu beraberinde getiriyor.


11 yıl önce