|

Apple'dan casusluk açıklaması

Apple şirketi yetkilileri, iPhone''lara ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından casusluk amacıyla yazılım yüklendiğinden habersiz olduklarını açıkladı.

Cihan
00:00 - 2/01/2014 Perşembe
Güncelleme: 16:17 - 2/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Apple'dan casusluk açıklaması
Apple'dan casusluk açıklaması

Alman Der Spiegel dergisi, NSA''in iPhone''lara, veri sızdırmak için gizli bir yazılım yüklediğini öne sürmüştü. Dergide yayınlanan 2008 tarihli gizli bir NSA belgesine göre, telefonlara DROPOUT JEEP adı verilen bir yazılım yüklendi. Derginin haberine göre, bu yazılım, telefondaki verilerin ele geçirilmesine, hatta telefonun gizli kamera ve mikrofon olarak kullanılmasına imkan sağlıyor.

Apple''dan yapılan açıklamada, ''arka kapı'' olarak adlandırılan bu tür casus yazılım projelerinde NSA ile çalışılmadığı ve bu tür bir programın varlığından haberdar olunmadığı belirtildi. Açıklamada, ''Arkalarında kim olursa olsun, kötü niyetli kişilere karşı, müşterilerimizi saldırılardan korumak için bütün kaynaklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.'' denildi.

NSA''den yapılan açıklamada ise dergideki iddialara atıfta bulunulmazken, ABD istihbaratının yabancı istihbarat servislerinin kullandığı teknolojileri takip ettiği belirtildi. Açıklamada, ''ABD, istihbarat misyonunu bu teknolojileri kullanan masum insanların zarar görmeyeceği biçimde devam ettirmektedir.'' denildi.


10 yıl önce