|

Avea, numara taşınabilirliğini sevinçle karşıladı

00:00 - 5/02/2007 Pazartesi
Güncelleme: 23:55 - 1/02/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Avea, numara taşınabilirliğini sevinçle karşıladı
Avea, numara taşınabilirliğini sevinçle karşıladı

Avea CEO'su Cüneyt Türktan, 1 Şubat 2007 tarihinde Telekomünikasyon Kurumu'nun yoğun çalışmaları neticesinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren “Numara Taşınabilirliği Yönetmeliğini” memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.


Türktan, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu yönetmelik sayesinde, GSM kullanıcıları operatör kodu ve telefon numaralarını değiştirmeksizin istedikleri operatörden hizmet alma özgürlüğüne kavuşmuş ve sektörde gerçek rekabetin önündeki en büyük engellerden birisinin kaldırılması yolunda önemli bir adım atılmıştır" dedi.


Açıklamada şu görüşlere yer verildi:


"Yönetmelik bu tüketici hakkına zemin oluşturacak hukuki altyapının tesisini sağlamakta ve sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin genel hükümleri ihtiva etmektedir. Ancak asıl iş bugün itibariyle başlamaktadır. Yönetmeliğin en kısa sürede ve en etkin biçimde hayata geçmesi ve böylelikle GSM kullanıcılarının herhangi bir engellemeye maruz kalmaksızın bir an önce bu haktan istifade edebilmeleri için gerek Telekomünikasyon Kurumu gerekse tüm GSM işletmecilerine önemli vazifeler düşmektedir.


Tüm çalışanlarıyla Avea ailesi sektörde tüketicilerin tercih hakkına saygı duymayı ve memnuniyetini sağlamaya çalışmayı ana ilke olarak benimsemiş olup, gerek halihazırdaki aboneleri gerekse numaralarını taşıyarak Avea ailesine katılmak isteyecek tüm yeni abonelerin en kolay biçimde bu haktan yararlanması için tüm gayretleri seferber etme konusunda kararlıdır.


Ümidimiz, diğer işletmecilerin de konuya aynı hassasiyetle yaklaşmaya devam etmeleri ve 2007 ilkbaharının GSM kullanıcılarının baharı olması için numara taşınabilirliğinin süratle hayata geçmesi yolunda Telekomikasyon Kurumu'na el birliğiyle destek olunmasıdır."

17 yıl önce