|

Avea, temassız alışverişte iki ayı geride bıraktı

00:00 - 26/01/2011 Çarşamba
Güncelleme: 23:29 - 25/01/2011 Salı
Yeni Şafak
Avea, temassız alışverişte iki ayı geride bıraktı
Avea, temassız alışverişte iki ayı geride bıraktı

Avea, kısa mesafede cihazların birbiriyle iletişim kurmasını sağlayan NFC (Yakın Alan İletişimi) teknolojisinin dünyadaki ilk, telefon bağımsız, banka ve kredi kartı servisi olan BonusluAvea'nın, yalnızca tek bir telefon modelini değil, kullanımdaki telefonların tamamına yakını tarafından desteklenmekte olduğunu açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, "BonusluAvealılar istediği model cep telefonu üzerinden iki aydır hem doya doya alışveriş yapıyor; hem de doya doya konuşuyor." denildi.


BonusluAvea için müşterilerin yetkili Avea bayilerinden NFC SIM kartlarını temin etmeleri yeterli oluyor. Bu yeni teknoloji, birçok cihazla uyumlu olması nedeniyle yeni bir telefon satın almaya gerek kalmadan kullanılabiliyor. Telefona AVEA NFC SIM Kart yerleştirildikten sonra ise Bonus, Shop&Miles ve Paracard müşterilerin tercihine göre tanımlanabiliyor.


Ayrıca alışveriş yaparken kart seçimi özgürlüğü de bulunuyor. Garanti Bankası müşterisi olmayan Avealılar için, BonusluAvea içinde bir ön ödemeli banka kartı da yer alıyor. BonusluAvea'ya şimdi sahip olanlar, ön ödemeli banka kartlarına yüklü 25 TL bonus ve her yöne 100 dk kazanıyorlar.


Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kaplan, mobil teknolojilerdeki ilkleri gerçekleştirmenin ve müşterilerinin hayatına değer katmanın ilk günden bu yana Avea'nın ana hedeflerinden biri olduğunu belirterek şöyle devam etti:


“Avea olarak, 'Teknoloji hayal gücünün emrinde olacak' dedik; NFC tabanlı temassız ödeme teknolojisini Garanti Ödeme Sistemleri işbirliğinde dünyada ilk biz gerçekleştirdik. Geliştirdiğimiz projelerde önceliğimiz, kullanım kolaylığı ve erişilebilirlik. Bu nedenle projelerimizi herkesin kullanımına açık, sınırlamaları olmayacak şekilde geliştiriyoruz. Avea Mobil Cüzdan içerisinde yer alan BonusluAvea ile ödeme sistemlerinde yeni bir dönemi başlatmakla kalmadık; bu hizmeti tüm cep telefonu sahiplerinin kullanımına sunduk. Yakın zamanda müşterilerimizin hatta tüm vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak başka yenilikçi uygulamaları da sektörümüze kazandıracağız.”

13 yıl önce