|

Avea'dan Turkcell'e sert cevap

Numara taşınabilirliğini mahkemeye taşıyarak yıllardır geciktiren Turkcell'in CEO'su Süreyya Ciliv "Numara taşınabilirliğini bir dakika bile geciktirmedik" deyince rakipler küplere bindi.

Melih Bayram Dede
00:00 - 29/02/2008 Cuma
Güncelleme: 13:06 - 29/02/2008 Cuma
Yeni Şafak
Avea'dan Turkcell'e sert cevap
Avea'dan Turkcell'e sert cevap

Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv'in ""Numara taşınabilirliğini bir dakika bile geciktirmedik" şeklindeki açıklamasına Avea'dan cevap geldi. Şirketin açıklamasında Turkcell'in numara taşınabilirliğini engellediği ifade edilirken şu görüşlere yer verildi:


"Turkcell Genel Müdürü Sayın Süreyya Ciliv'in numara taşınabilirliği konusunda yaptığı açıklamalar gerçekleri yansıtmamaktadır.


Şirketimiz, numara taşınabilirliği hizmetinin uygulanabilmesi için gerekli olan altyapının (Merkezi Referans Veri Tabanı) işletmeciler tarafından ortaklaşa kurulması yöntemini en başından bu yana benimsemekte ve desteklemektedir.


Nitekim bu amaçla Telekomünikasyon Kurumu nezdinde yapılan toplantılara her üç GSM işletmecisi de davet edilmiş ve tüm işletmecilerce toplantıya katılım sağlanmış olduğu halde, Turkcell böyle bir ortak çalışmayı desteklemeyeceğini açıkça beyan ederek; en son düzenlenen toplantıdan aynı gerekçeyle erken ayrılmıştır.


Bunun akabinde Şirketimiz, numara taşınabilirliğinin bir an evvel hayata geçirilebilmesi için gerekli altyapının kurulum maliyetlerini bila bedel karşılama hususundaki istekliliğini Telekomünikasyon Kurumu'na yazılı olarak da bildirmiş; Vodafone'un da benzer bir talepte bulunması üzerine Telekomünikasyon Kurulu aldığı bir kararla, bizatihi kendisi tarafından hazırlanan teknik şartnamelere uygun bir numara taşınabilirliği altyapısının kurulması hususunda Şirketimizi ve Vodafone'u görevlendirmiştir.. Kanaatimizce bu durum, özel şirketler tarafından kamu hizmetlerine katılımın çok önemli bir örneğini oluşturmaktadır.


Anılan karar uyarınca Şirketimiz ve Vodafone tarafından altyapının kurulmasına yönelik çalışmalar devam ederken, Telekomünikasyon Kurumu Şirketimize gönderdiği yeni bir yazı ile Turkcell'in sürece dahil olma talebinde bulunduğunu bildirmiştir.


Bunun üzerine Kurum nezdinde yine üç işletmecinin katıldığı yeni bir toplantı düzenlenmiş; bu toplantıda varılan mutabakat uyarınca da Turkcell'e, Şirketimiz, Vodafone ve numara taşınabilirliği altyapısını tedarik edecek firma arasında imzalanan sözleşmelere taraf olmasını konu edinen taslak protokoller gönderilmiştir.


Fakat Turkcell bu kez de, söz konusu taslak protokollerin kimi maddelerine karşı çıkmış; karşılıklı müzakere yoluyla anlaşma sağlanamayan maddelere ilişkin olarak da yönetim kararı alacaklarını beyan etmiştir. Bunun üzerinden de 3 haftadan fazla bir zaman geçtiği halde Turkcell'den konuyla ilgili Şirketimize yeni bir yanıt ulaşmamıştır.


Şirketimiz, Turkcell'i dışarıda bırakmak iradesine sahip olmak bir tarafa, tam aksine Turkcell'i sürece dahil etmek için her türlü iyiniyetli çabayı gösterdiği halde herhangi bir sonuç alamamıştır."

16 yıl önce