|

Batı'da internet kullanımı yüzde 50

Cihan
00:00 - 1/03/2007 Perşembe
Güncelleme: 10:55 - 1/03/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Batı'da internet kullanımı yüzde 50
Batı'da internet kullanımı yüzde 50

Oracle Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçer, internet kullanımının Türkiye'nin batısında yüzde 50'lere ulaştığını, ülke genelinde ise yüzde 13 düzeyinde bulunduğuna dikkati çekerek, bu orana internet kafelerin dahil olmadığını kaydetti.

Yeşim Tekstil'de düzenlenen Yalın Söyleşi Günleri'ne konuk olan Oracle Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçer, internetin bir yandan sosyal adaleti sağlarken, diğer yandan rekabeti güçleştirdiğini belirterek, herkesin bilgiye sınırsız ve kolayca ulaştığı bu çağda, fark için bilgiyi doğru kullanmak gerektiğini söyledi.

Koçer, “İnternetin günümüz dünyasında vazgeçilmez bir hal aldı. Ülke genelinde internet kullanım oranı yüzde 13'lerde. Ülkenin doğusu ile batısı ayrı ayrı değerlendirildiğinde, batıda rakam yüzde 45-50'lere kadar çıkıyor. Ama bu oranların hiçbirine internet kafeler dahil değil” dedi.

İnternetin kişiler arasında sosyal adaleti sağlayan bir devrim olduğunu dile getiren Koçer, “İnternete erişebilen herhangi bir kişi para gücünü minimize ederek bilgiyi elde edebiliyor. Herkes aynı parayla aynı bilgiye sahip olabiliyor. Bu da aslında eşitliği ve sosyal adaleti sağlayan bir devrimdir” diye konuştu.

İnternet teknolojisinin üretim ve satış sürecinin tamamında maliyet ve zaman açısından büyük kazançlar sağladığını anlatan Koçer, Türkiye'deki firmaların en büyük sorununun üretimde ortaya çıkan datayı kullanamamak olduğunu da vurgulayarak,”Büyük üretim şirketlerinde muhasebe müdürünün masası hala kağıtlarla doludur. Bu da dataya geç ulaşmaya neden olur. Üretimde hızlı pazarlama, satış ve lojistik çok önemlidir. Bu eşitlik firmalar arasında rekabet açısından kritik durum meydana getiriyor” şeklinde konuştu.

Koçer, 7 yıldır firma içinde intranet kullanan ve önümüzdeki günlerde de kendi bünyesinde kuracağı portal ve blog hazırlıklarını da tamamlamak üzere olan Yeşim Tekstil'in teknolojiyi çok yakından takip ederek, farkını ortaya koyduğunu belirtti.

17 yıl önce