|

Battlefield Hardline yine ertelendi

Pek çok oyuncunun heyecanla beklediği Battlefield Hardline isimli oyun, ani bir açıklama ile başka bahara kaldı.

.
00:00 - 25/07/2014 Cuma
Güncelleme: 10:37 - 25/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Battlefield Hardline yine ertelendi
Battlefield Hardline yine ertelendi

FIFA serisinin ve daha pek çok efsane olmuş oyunun yapımcısı Electronic Arts Inc. büyük bir tatil oyunu olması beklenen Battlefield Hardline'ın çıkış tarihini önümüzdeki yıla kadar erteledi. 21 Ekim tarihinde çıkış yapması beklenen ünlü FPS oyunu, 2015'in başlarında markete çıkacak. Dragon Age Inquisiton'ın çıkış tarihi ise, 7 Ekim tarihinden 18 Kasım tarihine ertelenmiş durumda.

Bu erteleme yüzünden Battlefield için yılbaşı satış dönemini kaçıran Electronic Arts, önümüzdeki Mart ayına kadar olan finansal hedeflerini bir miktar değiştirdi. Firmanın yeni hedefi, 4.1 milyar dolar satış ve 1.85 dolar hisse payı fiyatı olarak gözüküyor. Analistler ise, hisse payı fiyatlarının 1.88 dolar ve satışın 4.14 milyar dolar olacağını tahmin ediyor.

Firma, Battlefield Hardline'ın ertelenmesinin, oyunun iyiliği açısından gerekli bir hareket olduğunu savunmakta. Oyun geç çıkış tarihinden oluşacak olan finansal eksikliğin de, daha uzun bir satış süresi içerisinde giderilebileceği söylenmekte. Firmanın baş finansal sorumlularından Blake Jorgensen de, bu durumun negatif veya pozitif hiçbir şeyi göstermediğini, yılın henüz çok başında olduklarını söylüyor.

EA İÇİN PARLAK GÜNLER...

Electronic Arts'ın söylediğine göre, ilk çeyrek gelirleri, her hisse payı için 19 senti gösteriyor ve geçtiğimiz yıla göre 40 sentlik bir kayıp bulunmakta. Analistlerin tahminleri ise, 4 sentlik bir kaybı göstermekteydi. Satışlar ise, bu süre içerisinde yüzde %57 büyüyerek 775 milyon dolara ulaşmış durumda. Satışlar için yapılan tahmin ise, 714.3 milyon dolar idi.

Çeyrekteki net gelir ise, bir önceki yıla göre yüzde 51 artarak 335 milyon dolara ulaşmış durumda. Firmanın geliri de yüzde 28 artarak 1.21 milyar dolara yükseldi.

Microsoft ve Sony'nin yeni nesil konsollarının satışta bulunması sebebiyle, firma, paketli ve online oyun satışlarında belirgin bir büyüme yaşamış durumda. Çeyrek içerisinde, Titanfall, FIFA Soccer ve UFC dahil olmak üzere çok satanlar listesinin başlarında olan pek çok oyun, firmanın elinden çıkmış durumda idi.

Electronic Arts'ın dönem içerisindeki dijital oyunlar alanındaki geliri yüzde 28 artarak 482 milyon dolara ulaşırken, paket oyunlar alanındaki geliri yaklaşık iki katına çıkarak 293 milyon dolara ulaştı.

10 yıl önce