|

Baz istasyonu ölçümleri anlık verilecek

BTK Kurul 2. Başkanı Beydoğan, baz istasyonlarının ölçüm değerlerinin canlı olarak BTK'nın internet sitesinde yayınlanacağını açıkladı.

Aa
00:00 - 12/11/2013 Salı
Güncelleme: 10:23 - 12/11/2013 Salı
Yeni Şafak
Baz istasyonu ölçümleri anlık verilecek
Baz istasyonu ölçümleri anlık verilecek

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Kurul 2. Başkanı Turgut Ayhan Beydoğan basın mensuplarıyla düzenlediği sohbet toplantısında, BTK'nın tüketici haklarını koruma konusunda hayata geçirdiği projelere yönelik olarak 2012 ve 2013 yıllarında yapılan önemli düzenleme çalışmaları anlatarak, Hat Sorgulama Hizmetinin kişilerin bilgisi dışında kimlik bilgilerinin kullanılması suretiyle adlarına açılan ve satışa sunulan "açık hatlar"ın önlenmesi sağlandığını belirtti. 2,5 milyon kişinin üzerinde kullanıcının sorgulama yaparak, bu hizmetten yararlandığını ifade eden Beydoğan, 809 bin kişinin kullandıkları hatları üzerilerine aldıklarını söyledi.

"Faturalar basit ve anlaşılır olacak"

Elektronik haberleşme sektöründe faaliyette bulunan sabit ve mobil telefon işletmecileri tarafından düzenlenen faturalarla ayrıntılı faturalara ilişkin çalışma başlatıldığını belirten Beydoğan, bu çalışmayla tüketicilere, faturaların, basit bir şekilde, yeterli bilgi ile sunumunun sağlanması ve faturalarda yer alan ücretlerin, herhangi bir tereddüde yol açmayacak açıklıkta, ayırt edilebilir, aboneler tarafından doğrulanabilecek şekilde gösterilmesi hedeflendiğini kaydetti.

"Tüketiciler, şikayetleri artık GSM operatörüne yapacak"

Tüketici şikayetlerinin çoğunluğunun faturaların yüksekliğinden geldiğini ifade eden Beydoğan, tüketici şikayetlerini daha hızlı çözüme kavuşturmak için artık şikayetlerin ilgili GSM operatörüne yapılacağını, BTK'nın şikayetle ilgili denetim yapacağını söyledi.

Faturaların açık ve anlaşılır hale getirilmesi için çalışma yapıldığını belirten Beydoğan, 2014 yılı itibariyle açık ve anlaşılır fatura uygulamasının başlayacağını kaydetti. Beydoğan, BTK'nın GSM operatörlerinin faturalandırma birimindeki sayaçlarının kontrol edildiğini ifade etti.

"Baz istasyonundan canlı ölçüm yapılacak"

Mobil haberleşmenin olmazsa olmazı olan baz istasyonlarının, insanların yoğun olduğu şehir merkezlerinde daha fazla olması gerektiğini dile getiren Beydoğan, ilk olarak Ankara ve İzmir'de belirlenen bazı baz istasyonlarında, ölçüm değerlerinin canlı olarak BTK'nın internet sitesi üzerinde yayımlanacağını söyledi. Baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik ışımanın ne kadar olduğunun canlı olarak öğrenilebileceğini bildiren Beydoğan, sürecin başarılı olması halinde ise Türkiye geneline yaygınlaştırılacağını kaydetti.

Beydoğan, 2014 yılında DSL internet pazarında ürün çeşitliliğinin sağlanması için çalışma yapıldığını belirtti.

10 yıl önce