|

Best Buy'da çalışmak ister misin?

Melih Bayram Dede
00:00 - 17/07/2009 Cuma
Güncelleme: 10:02 - 16/07/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Best Buy'da çalışmak ister misin?
Best Buy'da çalışmak ister misin?

Türkiye'nin ilk 'Mavi Tişörtlü' Best Buy çalışanlarını bulmayı hedefleyen 'BU İŞTE Bİ İŞ VAR' projesinde, http://www.buistebiisvar.com/ adresinden siteye girenleri üç genç karakter; Mert, Emin ve Aslı karşılıyor. Farklı karakteristik özelliklere sahip olsalar da, her biri iyi iletişim kurabilen, sıcakkanlı ve kendine güvenen gençler. Genç karakterlerin tek bir sorunu var: Kafaları biraz karışmış durumda. Her biri kendilerine yöneltilen sorulara inandıkları doğru cevapları veriyor.


Doğru cevabı verenin hangisi olduğunu bulmak ise sitenin misafirlerine bırakılıyor. Üç sorunun da doğru cevabını bulanlar oyunu kazanıyor ve teknolojiye olan ilgilerini Best Buy'da bir kariyer fırsatına dönüştürebileceklerini öğreniyor. Ayrıca iş başvurularını site üzerindeki http://www.kariyer.net/ ve http://www.secretcv.com/ linklerine yönlendirirerek, bu siteler üzerinden özgeçmişlerini yollama imkanı sunuyor.


Best Buy Türkiye; yapılacak ön eleme sonucunda 'Mavi Tişört' giymekten gurur duyacak, bu müthiş ekibin bir parçası olmak isteyenlerin başvurularını, Kariyer Günleri'nde birebir görüşmeye davet edecek. Site misafirlerine ayrıca siteyi ilgileneceklerini düşündükleri kişilerle de paylaşma imkanı sunuyor.


Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Çin, Meksika ve Avrupa'daki operasyonlarından sonra Türk tüketicileriyle buluşmaya hazırlanan Best Buy; yaklaşık 155 bin çalışanı, 45 milyar dolar cirosu, 13 ülkedeki faaliyeti, sahip olduğu 9 markası ve yaklaşık 4 bin mağazasıyla dünyanın en büyük tüketici elektroniği perakendecisi. Best Buy'ın bu büyüklüğünün sırrı ise yaptığı her işin odağına insanları; çalışanlarını ve müşterilerini koyması olarak açıklanıyor. Best Buy, yeni ve yaratıcı fikirlerin Mavi Tişörtlü çalışanlarından geldiğinin bilinci ile dünyanın farklı yerlerindeki yaklaşık 4 bin mağazasında çalışan 155 bin çalışanının tecrübelerini dinliyor ve bu tecrübelerden faydalanıyor.



15 yıl önce