|

Bilgisayarda TL'ye geçme vakti

Melih Bayram Dede
00:00 - 14/01/2009 Çarşamba
Güncelleme: 11:38 - 14/01/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Bilgisayarda TL'ye geçme vakti
Bilgisayarda TL'ye geçme vakti

Microsoft Türkiye'nin girişimleri sonucunda, Microsoft Windows tarafından Yeni Türk Lirası'ndan Türk Lirası'na geçiş sağlamak için özel bir güncelleme hazırladı.

Bilgisayarlarında Microsoft Windows işletim sistemi bulunan, dünya çapında bir milyarı aşkın kullanıcı bu güncellemeyi yüklediklerinde 1 Ocak 2009'dan itibaren Türkiye'nin resmi para birimi olan TL'yi görüyorlar.

Böylelikle, Word, Excel gibi Microsoft Office uygulamaları başta olmak üzere, Windows platformunda çalışan iş ve kurumsal kaynak yönetimi programlarının parametrelerinde, Türkiye'nin resmi para birimi otomatik olarak TL cinsinden işlem görüyor. Bu durum, iş programlarında ve doküman yönetiminde avantaj sağlıyor.

Microsoft'un sağladığı TL desteği, büyük ölçekli finans kurumlarına devlet dairelerine, KOBİ'lere ve Microsoft Windows kurumsal uygulamalarından yararlanan tüm kuruluşlara, günlük iş ve muhasebe akışlarında, yeni para birimine geçişte kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda iş süreçlerinde hata riskini azaltıyor.

Kullanıcılar, bu para birimi güncellemesini Windows Update kullanarak, ya da http://support.microsoft.com/kb/960680/tr adresinden edinebiliyorlar.

15 yıl önce