|

Bilişim 2011 bugün Ankara'da başlıyor

Melih Bayram Dede
00:00 - 26/10/2011 Çarşamba
Güncelleme: 02:46 - 26/10/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Bilişim 2011 bugün Ankara'da başlıyor
Bilişim 2011 bugün Ankara'da başlıyor

Türkiye Bilişim Derneği (TBD), tarafından düzenlenen Bilişim 2011 “28.Ulusal Bilişim Kurultayı”, bugün Ankara JW Marriott Hotel'de başlıyor.


Dijital Türkiye Platformu işbirliğiyle 26-29 Ekim 2011 tarihlerinde gerçekleşecek etkinlikle ilgili bir açıklama yapan TBD Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Menteş, Ulusal Bilişim Kurultayı'nın 28 yıldır sürdürüldüğünü ve çok ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, derneğin dünyada bilişim kavramının yeni kullanılmaya başladığı yıllarda (1971) kurulduğuna dikkat çekti.


Menteş, TBD'nin her zaman öncü bir rol üstlendiğini vurgulayan etkinliklerde geleceğe yönelik ve gelecek öngörülerinin ele alınıp toplumda farkındalık yaratılmaya çalışıldığının altını çizdi. Bilgisayar teknolojileri ışığında eğitim (BTIE), Spor ve Bilişim ve Özürlüler ve Bilişim Kongrelerinin de etkinlik kapsamında yapılacağını anımsatan Menteş, “Etkinliğin bu yılki odak noktası 'insan'. Hukuk, enerji, sosyal hareketler, eğitim, teknoloji, sağlık ve iletişim teknolojileri gibi pek çok alanı insan ile ilişkilendirmeye çalışacağız” dedi.


TBD Hukuk Müşaviri Avukat Mehmet Ali Köksal ise, yeni Anayasa çalışmalarının gündemde olduğu bu günlerde etkinlikte bilişimin daha katılımcı bir Anayasa hazırlamaya katkı vermesi ve vatandaşın devleti şeffaf olarak izleyebileceği bir sürecin aracı olup olmadığı konularının tartışılacağına dikkat çekti.


“Ulusal Bilişim Kurultayı”, bu yıl, daha hoşgörülü, özgür ve demokratik bir dünya için insanı odak noktasına alarak, “Hukuk”, “Enerji”, “Sosyal Hareketler”, “Eğitim”, “Teknoloji”, “Sağlık” ve “İletişim Teknolojileri” gibi pek çok alanda farkındalık oluşturulacak.


Etkinlik programı için www.tbd.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

13 yıl önce