|

Bilişim Kurultayı, Cumhurbaşkanlığı himayesinde

Sektörünün en büyük etkinliği olan Türkiye Bilişim Derneği Bilişim Kurultayı, bu yıl Cumhurbaşkanlığı himayesinde, 18-20 Kasım 2009 tarihinde Rixos Grand Ankara Otel'de düzenlenecek

Melih Bayram Dede
00:00 - 31/10/2009 Saturday
Güncelleme: 13:36 - 31/10/2009 Saturday
Yeni Şafak
Bilişim Kurultayı, Cumhurbaşkanlığı himayesinde
Bilişim Kurultayı, Cumhurbaşkanlığı himayesinde

Türkiye Bilişim Derneği'nin (TBD) bilişim teknolojilerinin etkin ve verimli kullanılması, bilişim okuryazarlığının artması, bilişim teknolojileri üretecek altyapı ile Ar-Ge kültürünün yaygınlaşıp yerleştirilmesi hedefiyle düzenlediği etkinliklerin en büyüğü olan Bilişim'09, 18-19-20 Kasım 2009 tarihlerinde Rixos Grand Ankara otelde gerçekleşecek.


Teknoloji politikaları, günümüz dünyasında ülkelerin refah seviyesini doğrudan etkileyen sosyal ve siyasi gidişatına yön veren, gelişim ve değişimin şartlarını ortaya çıkaran politikalar olmuş ve olmaya da devam ediyor.


Bu yıl sektör ayırımı yapmadan bilişimle ilgili tüm yatay ve dikey sektörler bazında özellikle bilişim teknoloji politikalarının değerlendirilmesi, ulusal teknoloji politikalarının üretilmesi ve kullanımı arasında yaşanan gecikmelerin ortadan kaldırılmasına yönelik süreçlerin detayları ile tartışılması ve sonucunda Türkiye için bir yol haritası oluşturulması hedefleniyor.


25 yıldır aralıksız düzenlenen ve seçtiği ana temalarla kamu ve özel sektör ile akademik kadroların bilişim zirvesi olmasını amaçlayan etkinlik, Türk bilişim sektörünün 10 bine yakın katılımcısını buluşturuyor.


Etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek 26. Ulusal Bilişim Kurultayı"nda, "Danışma Kurulu Raporu"nun açıklanacağını belirten Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Turhan Menteş; Bilişim'09 etkinliğinde 3 ana etkinlik ile karşımızda olacaklarını söyledi.


Bu 3 ana etkinlik ise; TBD 26. Ulusal Bilişim Kurultayı, BTIE 2009 - 12. Bilişim Teknolojileri Işığında Eğitim Kongresi ve 9. SACIS EXPO Bilişim Güvenlik ve Denetim Konferansı olacak.


Bilişim '09 kapsamında katılımcıları, forumlar, tematik toplantılar, çalışma grupları ve çözüm sunumları bekliyor.

14 years ago