|

'Bilişim Sektöründe Kadınların Yeri ve Etkisi' İzmir'de konuşulacak

00:00 - 10/05/2012 Perşembe
Güncelleme: 12:54 - 10/05/2012 Perşembe
Yeni Şafak
'Bilişim Sektöründe Kadınların Yeri ve Etkisi' İzm
'Bilişim Sektöründe Kadınların Yeri ve Etkisi' İzm

Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği (TÜTED), talip olduğu 17 Mayıs Dünya Telekomünikasyon Günü etkinliği organizasyonu için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından bu yıl yeniden görevlendirildi. 2012 yılında yapılacak 17 Mayıs Dünya Telekomünikasyon Günü “Bilişim Sektöründe Kadınların Yeri ve Etkisi” teması etrafında şekillenecek.


TÜTED, bu tema çerçevesinde gerek kamu gerekse telekomünikasyon sektörünün önde gelen firma temsilcilerini İzmir'de düzenleyeceği etkinlikte bir araya getirmeyi planlıyor.


TÜTED organizasyonu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ım katılımıyla İzmir'de Kaya Termal Otel'de gerçekleşecek. 17 Mayıs Dünya Telekomünikasyon Günü etkinliği Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, BTK Kurul Başkanı Dr. Tayfun Acarer ve TÜTED Yönetim Kurulu Başkanı Adil Zafer Müftüoğlu'nun açılış konuşmaları ile başlayacak.


Etkinlikte mobil telekomünikasyon alanının 3 büyük operatörü Avea, Turkcell ve Vodafone'un yanı sıra Türk Telekom ve Türksat'tan temsilcilerin katılacağı ortak panelde “Sektörün Liderlerinden Bilgi ve İletişimde Kadının Akıl Terine Bakış” konuşulacak.


İkinci panelde ise BTK Kurum Başkan Yardımcısı Deniz Yanık moderatörlüğünde “2023 Hedeflerine Doğru Sektörde Kadının Yeri” tartışılacak. Yetkilendirme Dairesi Başkanı Elif Özdemir'in moderatörlüğünde, STK temsilcilerinin ortak katılımıyla düzenlenecek panelde ise konu “Sektör Sivil Toplum Örgütlenmesinde Kadının Yeri ve Önemi” olacak.


Telekomünikasyon sektöründe kurulmuş ilk sivil toplum kuruluşu olan TÜTED, geçtiğimiz yıl İzmir'de yapılan başarılı organizasyona imza atmıştı. 2011'de tüm dünyada etkinlikler “Bilgi ve İletişim Teknolojileri ile Kırsalda Daha İyi bir Yaşam” temasını konu almıştı. 2012 yılında Dünya Telekomünikasyon Günü etkinliklerinin organizasyonuna tekrar aday olmasının ardından TÜTED, Bilgi ve İletişim Kurumu tarafından yeniden görevlendirildi.


TÜTED, 23 yıllık birikiminin getirdiği deneyim ile yüksek katılımlı bir etkinliğe hazırlanıyor ve 17 Mayıs Dünya Telekomünikasyon Günü'nü telekomünikasyon sektörü adına büyük bir sinerji ve farkındalık yaratılması için önemli bir fırsat olarak değerlendiriyor. Paris'te 1865 tarihinde yirmi ülke tarafından ilk adımları atılan, şimdi ise merkezi Cenevre olan Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU)'nin kuruluş günü olan 17 Mayıs, tüm dünyanın yanı sıra Türkiye'de de Dünya Telekomünikasyon Günü olarak kutlanıyor.

12 yıl önce