|

Bilkom'dan İzmir'e 'Dijital Ege' çıkarması

Bilkom, Dijital Başkent etkinliğinden sonra İzmir'de düzenlediği Dijital Ege'de teknolojinin hayatı nasıl olumlu yönde etkilediğini örnekleriyle anlattı. Etkinlikte konuşan Bilkom Genel Müdürü Cömert Varlık, 'Türkiye'nin dijital yaşam koçu' misyonları doğrultusunda çağa uygun dijital platformlar geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Melih Bayram Dede
00:00 - 4/06/2012 Monday
Güncelleme: 23:21 - 3/06/2012 Sunday
Yeni Şafak
Bilkom'dan İzmir'e 'Dijital Ege' çıkarması
Bilkom'dan İzmir'e 'Dijital Ege' çıkarması

Türkiye'nin dijital yaşam koçu sloganını kullanan Bilkom, dijital değişimin fitilini ateşlemek için, 2011 Kasım ayında, Ankara'da gerçekleştirdiği, büyük bir coşku ve beyin fırtınası şeklinde geçen Dijital Başkent etkinliğinden sonra, şimdi de aynı fırtınayı Dijital Ege etkinliği ile İzmir'de estirdi. Teknolojideki gelişmelerle birlikte nabzı her geçen gün daha da hızlı atan kent yaşamı, 30 Mayıs'ta İzmir Hilton Oteli'nde masaya yatırıldı. Dijital Ege etkinliğinde dijitalleşme ile gelen değişimin ülkemizdeki yansımalarına bu kez İzmir'den ayna tutuldu.

VERİMLİLİĞE DİJİTAL KATKI

Bilkom Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Erkan Tüfekçioğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Bilkom'un birbirinden ünlü ve sektöründe otorite olan yerli ve yabancı Dijital Yaşam Koçları, bu kez Ege Bölgesi'nde etkinlik katılımcılarına dijital yaşamın keyfini ve tüyolarını aktardı. Konuşmacılar, oturumlarda geleceğin trendlerini oluşturan dijital teknolojilerin günlük yaşama etkilerinin bireysel boyuta ve iş verimliliğine yansımasını ayrıntılı bir şekilde değerlendirdi.

HAYATA MOBİL DESTEK

Bilkom Genel Müdürü Cömert Varlık, Dijital Ege'nin etkinliğini gerçekleştirme nedeninin üstlendikleri 'Dijital Yaşam Koçluğu' ilkesiyle kitleleri aydınlatmak olduğunu belirtti ve dijital çağa uygun platformlar geliştirmeye devam edeceklerini söyledi. Varlık, mobil teknolojilerin kent insanının yaşamının her alanındaki yansımalarına ayna tutmak amacı taşıyan Dijital Ege etkinliğinde güncel teknoloji trendlerinin yanı sıra Apple, Adobe ve Graphisoft markalarının dijital dönüşümdeki rolünü tartışmaya açtıklarını söyledi.

DİJİTALLEŞMEYİ DESTEKLİYORUZ

Cömert Varlık, 'Bilkom güvencesiyle Türkiye'de kullanıcılara sunduğumuz, dünyada alanında öncü Apple, Adobe ve Graphisoft markalı ürünler toplumun her kesiminin dijitalleşme sürecine destek oluyor. Bu da bizi Türkiye'nin dijitalleşme yolunda önemli ve kritik destekçisi haline getiriyor. Medya, teknoloji, sağlık ve eğitim ile inşaat/mimarlık alanında sektörünün ünlü isimlerinden oluşan Dijital Yaşam Koçlarımızın hazırladığı sunumlar ve workshop'larla dijital yaşamın sosyal, kültürel ve ekonomik boyutlarına dikkat çekeceğiz. Dijital çağa yakışır şekilde düzenlediğimiz bu önemli etkinliğin katılımcılarımıza yepyeni açılımlar sağlayacağına inanıyoruz.' dedi. Dijital Ege etkinliğini kaçıranlar için tüm seminer videoları, www.dijitalyasamkocu.com adresinde izlenebilecek.


Ümit Han'ın mektubu izleyenleri etkiledi

'Dijital Ege' etkinliğinde, bedensel engelli Ümit Han Yılmaz'ın Apple deneyimi, izleyenleri etkiledi. Bilkom'a yazdığı ve Apple ürünleriyle nasıl müzik yaptığını anlattığı mektupta Ümit Han özetle şunları anlatıyor: 'Ben Müzik dinlemeyi ve müzik işleriyle uğraşmayı çok seviyorum ve bunun yanında yıllardan beri ayağımla normal ORG çalmaya çalışıyorum. Ayakla nasıl çalınıyorsa işte ben de anca öyle çalabiliyorum. Ama ne yazık ki sağlıklı insanlarınki gibi on parmak piyano çalabilmekten çok uzağım. Çünkü, Büyük bir engelim var oda Ellerimi kullanamıyorum!... Fakat, bu özel durumum beni müzikten koparmadı tam aksine müziğe daha fazla bağladı. Apple'nin en büyük avantajı ek ücret bir ödemeden içnde müzik yapma programı var. GarageBand, bu progam sayesinde. Aklımda olan besteyi anında MIDI klavyeden Mac bilgisayara kaydediyorum ve kaydettiğim bestenin üstüne ekleme yapabiliyorum bu da bana büyük bir rahatlık sağlıyor. Apple Magic Trackpad aldım ve işlevinden çok memnun kaldım. Tek bir ayak hareketimle işlemleri rahatça yapabiliyorum. Mac ile hayatımı sizle paylaştım; buna da Allah rahmet etsin Steve Jobs vesile oldu. O ne kadar iyi bir kişiymiş ki ona gönderdiğim ileti sayesinde sizler beni tanıdınız. Ama böyle olsun istemezdim. Steve Jobs için çok üzgünüm. Keşke o ölmeseydi de sizler de beni hiç tanımasaydınız !. Ama ne yapalım hayat böyle...' Bedensel engelli (Serebral Palsi, Spastik) Ümit Han Yılmaz; Apple kullanıcısı...



12 years ago