|

BİMY'15'i bakan Yıldırım açtı

Bu yıl 15'incisi düzenlenen BİMY, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından açıldı. 600'e yakın bilişimcinin katıldığı BİMY'15, İzmir Çeşme'de yapılıyor.

Melih Bayram Dede
00:00 - 4/04/2008 Cuma
Güncelleme: 16:08 - 4/04/2008 Cuma
Yeni Şafak
BİMY'15'i bakan Yıldırım açtı
BİMY'15'i bakan Yıldırım açtı

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından bu yıl 15'incisi İzmir Çeşme'de düzenlenen BİMY, 4 Nisan'da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından açıldı. Binali Yıldırım BİMY'nin açılışında yaptığı konuşmada son beş yılda Türkiye'nin bilişim alanında elde ettiği hızlı gelişmeye dikkat çekti. Bakan Yıldırım'ın verdiği rakamlara göre Türkiye'de son beş yılda geniş bant kullanımı yüzde 1150, internet kullanıcı sayısı yüzde 365, GSM kullanımı yüzde 174, bilgisayar sahipliği ise yüzde 167 arttı.


Bu gelişmelerin artarak devam etmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, BİMY'15 katılımcılarına “Türkiye'yi bilişim toplumuna dönüştürecek ekip sizsiniz” diyerek, hükümet olarak bu dönüşümü desteklemek üzere yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler aktardı.


Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Turhan Menteş ise BİMY'nin bu yıla kadar hep Antalya'da yapıldığını, ilk kez bu yıl İzmir'de gerçekleştirdiklerini belirterek, bundan sonra farklı illerde yapmayı düşündüklerini dile getirdi.


BİMY'15'in açılışında İzmir Valisi Cahit Kıraç, Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, RTÜK Üst Kurul Üyesi Taha Yücel, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Yücel ve Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener de birer konuşma yaptılar.


Öye yandan Türkiye Bilişim Derneği kısa mesajlarda Türkçe karakterlerin kullanımının kabulünde emeği geçenleri birer plaketle ödüllendirdi. Plaket alan kişi ve kurumlar şunlar:


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, GSMA adına Muzaffer Akpınar, Telekomünikasyon Kurumu'ndan Ejder Oruç, Arzu Cihan, Erdoğan Olcay, Avea, Turkcell, Vodafone, Mobisad, Teder ve Tüted.


15 yıldır kamu ve özel sektör bilişim yöneticilerinin buluşma ve bilgilerini paylaşma ortamı olan BİMY, 6 Nisan'da sona erecek.

16 yıl önce